Sopprisotto med kylling
Risotto er en Italiensk risrett som er beregnet som en liten forrett. Tilsettes derimot kyllingfilet eller fisk er dette også en fin hovedrett. Den er som regel veldig mild i smaken og skal serveres al dente (altså med litt tyggemotstand).
Til middag for 4-5 personer bruker jeg:
400 gram risottoris (jeg bruker Arborio ris)
1/2 løk
2-3 fedd hvitløk
2 dl tørr hvitvin
1,2 liter kyllingkraft eller grønnsakskraft
50 gram revet parmesan
50 gram smør i terninger
250 gram blandet sopp
100-150 gram grønne frosne erter
Saften av 1/2 sitron
Salt
3-4 kyllingfileter
Start med å finhakke løk og hvitløk, surr det i litt olivenolje over middels varme til løken er blank.
Tilsett risotto ris og la den surre i panna to minutter under omrøring.
Risen skal ikke få farge, bare bli blank.
Ha over tørr hvitvin og la den koke helt inn under omrøring, dette tar ca 10 minutter.
Så skal kraften tilsettes, la det hele få et oppkok og la det småkoke til risen er al dente, dette tar ca 15-20 minutter. Tilsett evt litt mer kraft om den blir for tørr.
Rør ofte om mens risen koker.
Mens risen koker, stek sopp og kyllingfilet.
Når risen nærmer seg riktig konsistens, ha over erter og parmesan, etter to minutter er ertene gjennomvarme.
Tilsett så smør i terninger og rør det helt inn, smak til med sitron og salt.
Til slutt tilsettes den stekte soppen, vend den inn og server med kyllingfilet. Lykke til!!