Oppskrifter

Sopprisotto med kylling

IMG_2504Risotto er en Italiensk risrett som er beregnet som en liten forrett. Tilsettes derimot kyllingfilet eller fisk er dette også en fin hovedrett. Den er som regel veldig mild i smaken og skal serveres al dente (altså med litt tyggemotstand).

Til middag for 4-5 personer bruker jeg:

400 gram risottoris (jeg bruker Arborio ris)
1/2 løk
2-3 fedd hvitløk
2 dl tørr hvitvin
1,2 liter kyllingkraft eller grønnsakskraft
50 gram revet parmesan
50 gram smør i terninger
250 gram blandet sopp
100-150 gram grønne frosne erter
Saften av 1/2 sitron
Salt

3-4 kyllingfileter

Start med å finhakke løk og hvitløk, surr det i litt olivenolje over middels varme til løken er blank.
Tilsett risotto ris og la den surre i panna to minutter under omrøring.
Risen skal ikke få farge, bare bli blank.
Ha over tørr hvitvin og la den koke helt inn under omrøring, dette tar ca 10 minutter.
Så skal kraften tilsettes, la det hele få et oppkok og la det småkoke til risen er al dente, dette tar ca 15-20 minutter. Tilsett evt litt mer kraft om den blir for tørr.
Rør ofte om mens risen koker.
Mens risen koker, stek sopp og kyllingfilet.
Når risen nærmer seg riktig konsistens, ha over erter og parmesan, etter to minutter er ertene gjennomvarme.
Tilsett så smør i terninger og rør det helt inn, smak til med sitron og salt.
Til slutt tilsettes den stekte soppen, vend den inn og server med kyllingfilet. Lykke til!!
IMG_2488

IMG_2492

IMG_2494

IMG_2495

IMG_2498

IMG_2505

IMG_2504

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *