Plommekake
Det er høst og mange har plommer til overs. Heldigvis har jeg den ultimate oppskriften for disse plommene.
Denne kaka lagde jeg for et par uker siden, jeg tok den med på jobb så de fikk bedømme den. Fikk bare positive tilbakemeldinger, selv likte jeg den veldig godt! Her er det smak av både kanel og stjerneanis og man kan godt tilsette en klunk likør eller cognac for mer smak.
Kaka trengte veldig lang steketid, så man kan med fordel lage den i større form, da vil den selvsagt ikke bli så høy, men smakene blir like gode.
Plommene jeg brukte smakt veldig lite, så jeg anbefaler å bruke noen med mye smak.
For ei kake på 22 cm brukte jeg:
Lake:
3 dl vann
Skall av en sitron
50 gram brunt sukker
1 vaniljestang
1 stjerneanis
1 kanelstang
Evt et par ss likør eller cognac
500 gram smaksrike plommer uten stein
Del plommene i fire og fjern steinen, vei opp 500 gram.
Ha plommene over i ei bolle el.
Ha alle ingrediensene til laken i ei gryte og kok opp, la det koke et par minutter.
Hell laken over plommene og la de stå i 2-3 timer.
Lag vaniljekrem, oppskrift her. Lag dobbel porsjon.
Kake:
300 gram smør
4 mellomstore egg
150 gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
300 gram hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Frøene fra en vaniljestang
Saften av 1 sitron
1 1/2 dl h-melk eller fløte
300 gram vaniljekrem
Litt deremerasukker
Sett ovnen på 170 grader over- og under varme.
Rør romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
Tilsett ett egg om gangen sammen med frøene fra en vaniljestang.
Så tilsettes melk og sitronsaft
Sikt inn hvetemel og bakepulver, vend det inn.
Ha røren i en bakepapirkledd kakeform.
Ha over plommene, så mange du får plass til.
Smør forsiktig ut vaniljekremen og dryss over litt deremerasukker.
Stek kaken på 170 grader i 1-1 1/2 time.
Serveres varm med vaniljekrem og evt plommer som ikke fikk plass i kaken.
Lykke til!!