• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Plommekake

On 30. september 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

img_8394
Det er høst og mange har plommer til overs. Heldigvis har jeg den ultimate oppskriften for disse plommene.
Denne kaka lagde jeg for et par uker siden, jeg tok den med på jobb så de fikk bedømme den. Fikk bare positive tilbakemeldinger, selv likte jeg den veldig godt! Her er det smak av både kanel og stjerneanis og man kan godt tilsette en klunk likør eller cognac for mer smak.

Kaka trengte veldig lang steketid, så man kan med fordel lage den i større form, da vil den selvsagt ikke bli så høy, men smakene blir like gode.
Plommene jeg brukte smakt veldig lite, så jeg anbefaler å bruke noen med mye smak.

For ei kake på 22 cm brukte jeg:
Lake:
3 dl vann
Skall av en sitron
50 gram brunt sukker
1 vaniljestang
1 stjerneanis
1 kanelstang
Evt et par ss likør eller cognac

500 gram smaksrike plommer uten stein

Del plommene i fire og fjern steinen, vei opp 500 gram.
Ha plommene over i ei bolle el.
Ha alle ingrediensene til laken i ei gryte og kok opp, la det koke et par minutter.
Hell laken over plommene og la de stå i 2-3 timer.

Lag vaniljekrem, oppskrift her. Lag dobbel porsjon.

Kake:
300 gram smør
4 mellomstore egg
150  gram hvitt sukker
100 gram brunt sukker
300 gram hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Frøene fra en vaniljestang
Saften av 1 sitron
1 1/2 dl h-melk eller fløte
300 gram vaniljekrem
Litt deremerasukker

Sett ovnen på 170 grader over- og under varme.
Rør romtemperert smør og sukker lyst og luftig.
Tilsett ett egg om gangen sammen med frøene fra en vaniljestang.
Så tilsettes melk og sitronsaft
Sikt inn hvetemel og bakepulver, vend det inn.
Ha røren i en bakepapirkledd kakeform.
Ha over plommene, så mange du får plass til.
Smør forsiktig ut vaniljekremen og dryss over litt deremerasukker.
Stek kaken på 170 grader i 1-1 1/2 time.
Serveres varm med vaniljekrem og evt plommer som ikke fikk plass i kaken.
Lykke til!!img_8344

img_8348

img_8352

img_8359

img_8360

img_8381

img_8384

img_8383

Tags: frukt, kake, plomme, vanilje

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022