Pannestekt ørret med mangosalsa og avocadokrem
Jeg blir rett og slett glad av å spise fargerik mat. Når det i tillegg er enkelt og super godt er det en vinner for meg. Denne gangen falt valget på ørret, mangosalsa og lun avocadokrem.
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
- 4-6 ørretfileter
- Litt olje
- 1 ss smør
- Litt salt og pepper
Mangosalsa:
- 1 moden mango
- 1 snackagurk
- 10-15 cherrytomater eller andre små tomater
- 2 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- Litt revet ingefær
- En neve hakket koriander
- Saften av 1/2 lime
Avocadokrem:
- 4 avocado
- 2 fedd hvitløk
- Saften av 1/2 lime
- 1 1/2 dl fløte
- Salt
Fremgangsmåte:
Ta ut ørretten, tørk godt av den, skrap evt bort skjell fra skinnet og la fisken tempereres mens du lager tilbehøret.
Lag først mangosalsaen.
Kutt alle grønnsakene i små biter, riv over hvitløk og ingefær.
Press over lime og bland det hele godt sammen.
Hakk en god neve frisk koriander og ha over.
Smak til med litt salt.
Så er det avocadokremen som står for tur.
Del avocado i to og fjern steinen, ha all avocado i ei lita gryte, press over lime og ha over haket hvitløk.
Mos det hele med en stavmixer.
Tilsett fløte til ønsket konsistens og smak til med salt.
Varm opp over middels varme.
Finn frem en stekepanne til fisken.
Ha på litt salt og pepper.
Stek med skinnsiden ned i litt olje over middels til sterk varme.
La den steke et par minutter, alt etter tykkelsen.
Ha i litt smør mot slutten av steketiden.
Snu fiskestykkene når skinnet er sprøtt og la de steke litt på andre siden.
Serveres straks med skinnsiden opp så den beholder sprøheten.
Lykke til!!