• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Pannestekt ørret med mangosalsa og avocadokrem

On 5. august 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_7513Jeg blir rett og slett glad av å spise fargerik mat. Når det i tillegg er enkelt og super godt er det en vinner for meg. Denne gangen falt valget på ørret, mangosalsa og lun avocadokrem.

Til fire porsjoner brukte jeg:
4-6 ørretfileter
Litt olje
1 ss smør
Litt salt og pepper

Mangosalsa:
1 moden mango
1 snackagurk
10-15 cherrytomater eller andre små tomater
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
Litt revet ingefær
En neve hakket koriander
Saften av 1/2 lime

Avocadokrem:
4 avocado
2 fedd hvitløk
Saften av 1/2 lime
1 1/2 dl fløte
Salt

Ta ut ørretten, tørk godt av den, skrap evt bort skjell fra skinnet og la fisken tempereres mens du lager tilbehøret.

Lag først mangosalsaen.
Kutt alle grønnsakene i små biter, riv over hvitløk og ingefær.
Press over lime og bland det hele godt sammen.
Hakk en god neve frisk koriander og ha over.
Smak til med litt salt.

Så er det avocadokremen som står for tur.
Del avocado i to og fjern steinen, ha all avocado i ei lita gryte, press over lime og ha over haket hvitløk.
Mos det hele med en stavmixer.
Tilsett fløte til ønsket konsistens og smak til med salt.
Varm opp over middels varme.

Finn frem en stekepanne til fisken.
Ha på litt salt og pepper.
Stek med skinnsiden ned i litt olje over middels til sterk varme.
La den steke et par minutter, alt etter tykkelsen.
Ha i litt smør mot slutten av steketiden.
Snu fiskestykkene når skinnet er sprøtt og la de steke litt på andre siden.
Serveres straks med skinnsiden opp så den beholder sprøheten. Lykke til!!
IMG_7517

Tags: fisk, Glutenfritt, middag, ørret

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022