• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Trinn for trinn

Orkidè

On 13. juli 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Orkiè
Orkidè er en nydelig blomst. For å lage den i marsipan/fondant bør man ha utstikkere. Det er ikke veldig vanskelig, men heller ikke gjort på to minutter 😉 Her er en trinn for trinn beskrivelse for hvordan jeg lagde disse. Jeg laget orkidèene av utstikkere man finner i dette settet.

Start med basen, stikk ut en for hver orkidè. Jeg brukte fondant, den kan rulles syltynn og den stivner raskt. Pakk massen du ikke bruker godt inn i plast, eller sett et glass over. IMG_9038

Preg bladmønster. Legg et blad om gangen på pregeren og trykk det forsiktig ut med en plastskje.IMG_9039 IMG_9040

Kle en eggekartong eller liten skål med plastfolie, legg blomsten oppi.IMG_9041

Så er det kronbladene sin tur, kjevle disse litt tykkere enn basen, trykk ut to kronblad til hver orkidè. Pass på at det du ikke bruker med det samme ligger under plast. Preg bladmønster på samme måte som du gjorde til basen. Trykk den forsiktig ut så den blir syltynn.IMG_9043 IMG_9044

Trykk skjeen forsiktig rundt hele kanten.IMG_9045

Fest med royal icing eller spiselig lim på basen.
IMG_9046
IMG_9047

«Trompeten» må og på plass. Preg også denne.
IMG_9027

Jeg lar bildene tale for seg selv her.IMG_9028IMG_9029IMG_9051 IMG_9052 IMG_9053

Fest den med royal icing eller spiselig lim.IMG_9049

Bruk litt pulverfarge på en pensel og børst på bladene, fra midten og ut, samt inni «trompeten». Lag og en tapp, gjerne i en annen farge. Fest tappen med royal icing eller spiselig lim. Husk at ingen ekte blomster er helt like eller feilfrie. Det er bare sjarmerende at de har litt ulik størrelse eller er litt skjeve.
IMG_9056

La de tørke minst et døgn. Når de er stive kan de løsnes forsiktig. Så er de klar for å sette sitt preg på en kake.IMG_9057

Lykke til 🙂
IMG_9136

Tags: blomster, trinn for trinn

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022