• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Løkchutney med eple og paprika -adventskalender luke 3

On 3. desember 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

img_8840Til adventstidens og julens sene frokoster, mange middagsselskaper eller bare for litt ekstra kos, har jeg nå laget en herlig løkchutney med eple og paprika. Passe søt, passe syrlig og passe sterk passer denne perfekt sammen med både kjøtt og kylling så vel som vegetar på hjemmebakt flatbrød eller til ost og kjeks. Luke nummer tre i adventskalenderen er åpnet.

Det er enkelt å lage, så smaker det veldig godt! Om man bruker helt rene glass, steriliserer dem i oven på 150 grader i 30 minutter holder denne veldig lenge oppbevart i kjøleskap. Etter glassene åpnes er holdbarheten 1-2 uker.

Til ca 1 1/2 l chutney brukte jeg:
700 gram rødløk
1 rød paprika
1 syrlig eple (Granny Smith)
1 rød chili
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts karve
4 ss brunt sukker
6 ss hvitvinseddik
1 dl syrlig eplejuice

Rens løk og paprika, skrell eplet.
Kutt løk, paprika og eple i små terninger, hakk chili.
Surres i olje over svak-middels varme noen minutter, til løken er blank. Det skal ikke bli brunt.
Ha over sukker, eplejuice, hvitvinseddik, karve og salt, rør godt.
Kok opp og la det koke i 45 minutter, ta av lokket de siste 15 minuttene, smak til med evt mer hvitvinseddik eller sukker alt etter hvor søt og syrlig du ønsker den.
Mens den er varm has den over på varme, steriliserte glass, skru lokket godt på og snu glassene umiddelbart opp ned. Dette fører til at glassene forsegles når de avkjøles og chutneyen får mye lenger holdbarhet.
Oppbevares i kjøleskap.
Dette er også en perfekt vertinnegave. Lykke til!!img_8819

img_8837

 

img_8845

Tags: adventskalender, adventskalender2016, chutney, jul, småretter og tilbehør, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022