Løkchutney med eple og paprika -adventskalender luke 3
Til adventstidens og julens sene frokoster, mange middagsselskaper eller bare for litt ekstra kos, har jeg nå laget en herlig løkchutney med eple og paprika. Passe søt, passe syrlig og passe sterk passer denne perfekt sammen med både kjøtt og kylling så vel som vegetar på hjemmebakt flatbrød eller til ost og kjeks. Luke nummer tre i adventskalenderen er åpnet.
Det er enkelt å lage, så smaker det veldig godt! Om man bruker helt rene glass, steriliserer dem i oven på 150 grader i 30 minutter holder denne veldig lenge oppbevart i kjøleskap. Etter glassene åpnes er holdbarheten 1-2 uker.
Til ca 1 1/2 l chutney brukte jeg:
700 gram rødløk
1 rød paprika
1 syrlig eple (Granny Smith)
1 rød chili
2 ss olivenolje
1 ts salt
1 ts karve
4 ss brunt sukker
6 ss hvitvinseddik
1 dl syrlig eplejuice
Rens løk og paprika, skrell eplet.
Kutt løk, paprika og eple i små terninger, hakk chili.
Surres i olje over svak-middels varme noen minutter, til løken er blank. Det skal ikke bli brunt.
Ha over sukker, eplejuice, hvitvinseddik, karve og salt, rør godt.
Kok opp og la det koke i 45 minutter, ta av lokket de siste 15 minuttene, smak til med evt mer hvitvinseddik eller sukker alt etter hvor søt og syrlig du ønsker den.
Mens den er varm has den over på varme, steriliserte glass, skru lokket godt på og snu glassene umiddelbart opp ned. Dette fører til at glassene forsegles når de avkjøles og chutneyen får mye lenger holdbarhet.
Oppbevares i kjøleskap.
Dette er også en perfekt vertinnegave. Lykke til!!