• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kransekakestenger

On 6. desember 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

En av tingene jeg alltid baker til jul er kransekakestenger, det er utrolig godt. Jeg anbefaler å lage en stor porsjon, da disse forsvinner raskt. De er også supre å fryse. Jeg har redusert mengden melis i forhold til andre oppskrifter, det er vanlig å ha 50/50 mandler og melis, hos meg er melismengden redusert med 30%, og fremdelis er de veldig søte.

Jeg pleier å lage rundt et kilo kransekakemasse. Den holder noen dager i kjøleskap, så man trenger ikke bruke alt på en gang. Jeg bruker halvparten til stenger og lager Sarah Bernhardt av resten (oppskrift på det kommer snart).

For en stor porsjon kransekakemasse bruker jeg:
500 gram malte mandler
350 gram melis
20 gram potetmel
90 gram eggehvite

Mal mandlene på en mandelkvern, jeg skolder dem ikke.
Ha mandlene i en arbridsbolle, bland inn melis og potetmel.
Pisk så eggehvitene lett for hånd.
Lag en grop i mandelbladingen, og tilsett eggehvitene.
Rør det hele sammen, det ser ut som det er for lite eggehvite, men vær tålmodig.
Kna deigen godt sammen med hendene og jobb med den i 10-15 minutter, den blir smidigere og luftboblene går ut. Dersom den ikke skal brukes med det samme, pakk den godt inn i plastfolie og legg i kjøleskap.

Rull ut fingertykke pølser, legg på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 grader i 8-12 minutter.

Når de er avkjølt pyntes de med melisglasur og dyppes i sjokolade. Oppbevar i en tett boks/krukke, eller frys dem ned. Lykke til!!

Tags: adventskalender, Glutenfritt, jul, julebakst, småkaker

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022