Glutenfri granolabar
Ferien er over for de fleste, endelig er man tilbake igjen i jobb. Skolen er også i gang igjen her i Sandnes, spørsmålet om hva man skal ha i matpakken dukker opp.
Disse granolabarene kan man spise så vel til frokost og lunsj eller som et mellommåltid.
Jeg starter med å lage granola, bruk gjerne favorittoppskriften din.
Min oppskrift på granola finner du nedenfor, så kommer oppskrift på selve granolabaren under der igjen.
Antall porsjoner: 12
Ingredienser granola:
- 4 dl havregryn (glutenfrie brukte jeg)
- 1 dl solsikkekjerner
- 1 dl linfrø
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 2 ss chiafrø
- 3 dl nøtter (jeg valgte en blanding av mandler, hasselnøtter og valnøtter)
- 3 ss honning
- 3 ss muscovadosukker/evt vanlig brunt sukker
- 2 ss smør
- En klype maldonsalt
- 50 gram sjokolade
- 10 tørkede aprikoser
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 150 grader.
Bland sammen alt bortsett fra sjokolade og aprikos.
Sett det inn i ovnen og stek på 150 grader i 40 minutter, vend litt på det innimellom.
Når det er avkjølt tilsettes sjokolade og aprikos.
Ingredienser granolabar:
1 liter granola
2 store eggehviter
Fremgangsmåte:
Pisk sammen eggehvitene, rør sammen med granolaen.
Trykk det godt ut i ei lita langpanne. Man må trykke det hardt ut, da setter de seg bedre. De smuler litt, men om granolaen og eggehviten er godt blandet og trykket hardt nok ut i forma vil de smule noe mindre. Stekes på 150 grader i 30-40 minutter.
Avkjøl noe før du skjærer dem opp i barer. Denne oppskriften gir ca 12 barer. Ta gjerne med noen som vertinnegave.