• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Glutenfri granolabar

On 17. august 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

Ferien er over for de fleste, endelig er man tilbake igjen i jobb. Skolen er også i gang igjen her i Sandnes, spørsmålet om hva man skal ha i matpakken dukker opp.

Disse granolabarene kan man spise så vel til frokost og lunsj eller som et mellommåltid.

Jeg starter med å lage granola, bruk gjerne favorittoppskriften din.
Min oppskrift på granola finner du nedenfor, så kommer oppskrift på selve granolabaren under der igjen.

Antall porsjoner: 12

Ingredienser granola:

  • 4 dl havregryn (glutenfrie brukte jeg)
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1/2 dl gresskarkjerner
  • 2 ss chiafrø
  • 3 dl nøtter (jeg valgte en blanding av mandler, hasselnøtter og valnøtter)
  • 3 ss honning
  • 3 ss muscovadosukker/evt vanlig brunt sukker
  • 2 ss smør
  • En klype maldonsalt
  • 50 gram sjokolade
  • 10 tørkede aprikoser

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 150 grader.
Bland sammen alt bortsett fra sjokolade og aprikos.
Sett det inn i ovnen og stek på 150 grader i 40 minutter, vend litt på det innimellom.
Når det er avkjølt tilsettes sjokolade og aprikos.

Ingredienser granolabar:

1 liter granola
2 store eggehviter

Fremgangsmåte:

Pisk sammen eggehvitene, rør sammen med granolaen.
Trykk det godt ut i ei lita langpanne. Man må trykke det hardt ut, da setter de seg bedre. De smuler litt, men om granolaen og eggehviten er godt blandet og trykket hardt nok ut i forma vil de smule noe mindre. Stekes på 150 grader i 30-40 minutter.
Avkjøl noe før du skjærer dem opp i barer. Denne oppskriften gir ca 12 barer. Ta gjerne med noen som vertinnegave.

Tags: frokost, Glutenfritt, granola, granolabar, lunsj, musli

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022