Glutenfritt,  Oppskrifter

Amerikanske quinoa pannekaker

Det er den store pannekakedagen i dag. Jeg har laget pannekaker med quinoa som kan spises til frokost så vel som middag eller dessert. Glutenfrie er de også. Disse pannekakene er ganske mektige, men lag en stor porsjon i kveld og ha rester som frokost og lunsj i morgen.

 

For 15-20 pannekaker brukte jeg:
6 egg
1/2 ts salt
300 gram semper mix med fiber
100 gram havremel (jeg brukte glutenfrie havregryn som jeg malte til mel i en blender/multihakker)
1 boks (300 gram) kesam
1 1/2 dl lettmelk
1 1/2 ts bakepulver
2-4 ss sukker
50 gram smeltet smør
1 dl quinoa

Mål opp en dl quinoa og kok etter anvisningen på pakken. Sett til side.
Smelt smøret.
Bland sammen mel, sukker og bakepulver.
Rør sammen egg og salt, spe med halvparten av melblandingen.
Spe så med kesam, resten av melblandingen og melk.
Ha så i quinoa og smør. Rør det sammen og sett til side.
Røren skal være ganske tykk.
La den stå og svelle på kjøkkenbenken i minimum 15 minutter.

Ha litt smør i panna og stek tre pannekaker om gangen, de eser litt ut og hever seg en del, så ikke ha for mye røre. Prøv deg frem.
Server med friske bær, eller annet ønsket tilbehør.
Kos deg.

Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *