Rømmegrøt
Det er snart 17.mai og da er det på sin plass med en god rømmegrøt.
Her hjemme har vi startet en tradisjon hvor vi har stor buffet på 17.mai, der har rømmegrøt blitt fast innslag. Det tar kun 20 minutter i lage.
Dersom du skal lage grøten som en del av buffet kan du regne 1/2 porsjon per person.
For 3 porsjoner rømmegrøt (som en egen rett) trenger du:
3 dl rømme
3 dl h-melk
1 dl fløte
1 dl hvetemel
1/2 dl semuliegryn
1/4 ts salt
Ha rømmen i ei gryte og la den koke i to minutter.
Sikt inn 3/4 av hvetemelet og kok videre under kraftig omrøring.
Etter hvert vil du se at det pipler ut smør, dette tas ut med en skje. Man får ca 2 ss smør per dl rømme. Hold smøret varmt til grøten er ferdig så du kan servere det til grøten.
Sikt inn resten av hvetemelet, semuliegryn og salt, rør det godt inn og spe med melk og fløte til grøten har ønsket konsistens. Spe eventuelt med mer melk. La grøten småkoke fem minutter.
Server varm rømmegrøt sammen med spekemat og flatbød.