Oppskrifter

Pastasalat med ramsløk og parmesan aioli

IMG_0159Er du litt matlei og trenger ny inspirasjon til nistepakken? Hvorfor ikke lage en nydelig pastasalat med masse godt oppi? Fullkornspasta med smørstekt kantarell. En god rett som gjør at man er mett lenge.

I pastasalaten putter man det man selv liker, jeg hadde:
1 del fullkornspasta
1 del grønnsaker (her brukte jeg kantareller, aspargesbønner, litt blandet salat, avocado, tomater)

Over avocadoen har jeg litt presset sitronsaft, da holder den på farge og konsistens.

Ved siden av lagde jeg parmesan og ramsløk aioli.

Oppskrift på aiolien
1 egg
1 ts tørket ramsløk
2 dråper hvitvinseddik
1 ts presset sitronsaft
2 1/2 – 3 dl rapsolje
En klype urtesalt
30-40 gram revet parmesan

Jeg lager ofte dobbel porsjon da den kan brukes som base i mange dressinger, til potetsalat, rekesalat ol.
Ha ramsløk, egg, hvitvinseddik og sitronsaft i et litermål el. Mål opp olje i et annet litermål. Bruk stavmixer (du kan også piske for hånd med en ballongvisp). Kjør egg, ramsløk, hvitvinseddik og sitron sammen mens du sper med olje. Etter hvert vil du se at røren tykner, når du har fått ønsket konsistens er den ferdig, så enkelt er det. Smak til med urtesalt og rør inn revet parmesan. Du kan tilsette litt creme fraiche eller rømme for mildere smak og mer kremete konsistens. For fremgangsmåte med bilder kan du ta en titt på denne.

I matboksen la jeg også noen skiver foccacia jeg hadde fra dagen før og noen bær. Lykke til.IMG_0159

IMG_0164

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *