• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Trinn for trinn

Trinn for trinn krystantemum

On 18. august 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_7687
Det er så gøy å lage ulike fondantblomster. Jeg skulle lage bryllupskake for en kollega, når jeg baker til slike dager liker jeg å ta utgangspunkt i blomster det pyntes med i festlokalet og/eller brudebukett. Her skulle bruden ha krystantemum, det hadde jeg ikke laget før men etter et par forsøk ble jeg fornøyd med resultatet. Vil du også lære å lage disse flotte blomstene? Her har jeg laget en trinn for trinn beskrivelse.

Dersom du vil komme på kurs i kakedekorering, finner du kursplanen her.

Til disse blomstene bør man bruke fondant/sukkerpasa da marsipan og mmf er vanskelig å få tynt nok.

Utstikkerene jeg brukte er plunger cutters på 2 cm, 3,5 cm, 4,5 cm, 5,5 cm og 7 cm med 8-16 kronblader.

Start med en liten kule, bruden hadde rosa blomster med gult i midten, så jeg startet med en gul kule. Trykk ut tre kronblad med den minste utstikkeren.IMG_7612

Rull alle kronbladene litt tynnere, og lag en liten markering midt på hvert kronblad. Bruk gjerne litt spiselig lim og fest den første rundt kula.IMG_7618

IMG_7621

De neste to legges over hverandre, rotert i forhold til hverandre. Se bildet. Lag en liten grop i midten og fest med spiselig lim på kula.IMG_7624

IMG_7628

Så lages to rosa blomster med samme utstikker (2 cm) og to med den på 3,5. Rull kronbladene litt tynnere og lag en markering midt på også her. Fest på samme måte som forklart over, to og to blomster med litt spiselig lim. Se bildene. (Husk å dekke med plast det du ikke jobber med, fondant tørker fort ut).IMG_7634

IMG_7636

IMG_7639

IMG_7641

IMG_7644

IMG_7646

Fortsett på samme måte med de resterende utstikkerene. Når man kommer til de to største kan det være lurt å ha dem på plast når man tynner ut kronbladene og fester på blomsten.IMG_7666

IMG_7670

Her er de største festet og blomsten er klar til å tørkes. Jeg la plastfolie i en eggekartong og la blomsten oppi. La den tørke minimum et døgn før du tar den ut. De kan oppbevares flere uker i tett boks et mørkt sted, ikke kjøleskap. Husk at alle blomster er ulike, og ingen er perfekte.IMG_7678

IMG_7679

 

Slik ble kaken jeg lagde, hele kaka er forresten glutenfri (kakene ble tatt av sølvbrettene ved servering og satt på plastfatene under, dette så de ikke skulle gå helt opp i kanten av stativet).IMG_7699

IMG_7694

Tags: blomster, kakedekorering, trinn for trinn

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021