• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Tex-Mex suppe

On 7. september 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Jentene mine ville veldig gjerne ha «taco suppe» her om dagen. Det var jo gøy å bli spurt om da jeg faktisk ikke har laget det før, bortsett fra posesuppe for noen år siden… Ja jeg har laget supper fra pose jeg og, så begynte jeg å lese innholdsfortegnelsene, fant fort ut at slike produkter ikke skulle inn i mitt hus mer. Det er også veldig enkelt å lage suppe og sauser fra bunn.

For Tex-Mex suppe til fem personer brukte jeg
Suppen
1 rød paprika
1 løk
2 fedd hvitløk
1 chili
6 tomater
1 boks hermetiske tomater
4 ts tacokrydder
3 ss tomatpurè
2 dl vann
Evt. salt og pepper
Evt. litt sukker

Tilbehør
2 tomater
1 rødløk
1/2 paprika
Tortilla eller nachos chips
Mais
Litt fløte
Revet ost
Evt tacokjøttdeig og/eller tomatbønner

Sett ovnen på max temperatur (hos meg er det 250 grader), ikke grill. Legg inn paprikaen, jeg pleier å dele den i to og legge den inn med skinnsiden opp. La den stå i ovnen til skinnet begynner å bli svidd (ca 10-15 minutter), da kommer sødmen frem i paprikaen og den blir utrolig god. Avkjøl noe, fjern skinnet og grovhakk.

Mens paprikaen står i ovnen, skold alle åtte tomatene, skær de seks som skal i suppen i grove biter. De to siste tomatene hakkes litt finere.

Finhakk chili, løk og hvitløk.
Fres hvitløk, chili og rødløk til løken er blank. Tilsett 4 ts tacokrydder og tomatpurè. Rørestek i 1/2 minutt. Ha over tomater, hermetiske tomater, den ovnsbakte paprikaen og vann. Kok opp og la suppen småkoke 10 minutter. Mens suppen koker forberedes tilbehøret. Finhakk løk og paprika, riv ost og stek evt kjøttdeig om du spiser kjøtt. Når suppen har kokt i 10 minutter og tomatene er møre kjøres suppen glatt med stavmixer, sil suppen over i et litermål el. Ha suppen tilbake i gryta. Smak til med salt og pepper, tilsett evt litt sukker eller en skvett fløte.

Jeg valgte å tilsette de finhakkede grønnsakene i suppa, men det kan og serveres ved siden av sammen med ost, mais, kjøtt og/eller bønner. Jeg hadde ikke fløte i suppa, men serverte det ved siden av, da kunne man velge selv hvor kremete man ville ha den.
Lykke til!!

Tags: foreningsmat, Glutenfritt, suppe, tex-mex, vegetar

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021