• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Syltet rødløk

On 15. april 2020 by Elin Rusnes Kvingedal

Syltet løk har vi nesten alltid stående i kjøleskapet. Bruker det i salater og er uungåelig til tacos. Selv liker jeg ikke denne veldig søte 3-2-1 syltingen så har min egen variant.

Jeg lager av og til litt for mye syltelake, er bedre med litt for mye enn for lite, da snitter jeg agurk eller skjærer et eple i terninger, putter på glass og heller over resten av syltelaken. For å lage akkurat passe mengde kan du ha den sneiede løken i glasset du ønsker å bruke og se hvor mye vann du må ha over for å dekke. Så mye syltelake skal du lage.

Husk å sterilisere glassene, jeg har dem i kokende vann ca 15 minutter. Sjekk glassene du har om det står noe om det er enkelte deler som ikke tåler koking. De delene som ikke tåler dette slipper jeg oppi når varmen er slått av og lar dem ligge oppi ca 30 sekunder. PS: Skal løken spises opp samme dag tar jeg meg ikke bryet med å sterilisere glassene, men dette er viktig om det skal stå noen dager i kjøleskap før bruk.

Antall porsjoner: Like over 2 dl syltelake som gir ett mellomstort glass og holder til en eller to familietacos

Ingredienser:

  • 1 rødløk
  • 3-4 tynne sneier ingefær -kan sløyfes
  • 150 gram riseddik
  • 75 gram vann
  • 40-50 gram sukker

Fremgangsmåte:

Steriliser glass først.
Skrell løken og skjær i tynne sneier.
Skjær noen sneier ingefær.
Putt løk og ingefær lagvis i sterilisert glass.
Ha eddik, vann og sukker i ei gryte og la det få et oppkok.
Hell syltelaken over løken og sett på tett lokk.
Har du ekstra lake, skjær agurk i skiver eller eple i terninger og ha i et sterilisert glass og hel resten av laken over.
La det avkjøles i romtemperatur, etter noen timer er den klar til bruk, oppbevar i kjøleskap.
Uåpnet og i sterilisert glass holder dette en stund i kjøleskap.

Lykke til!!

Tags: rødløk, syltelake, sytet, tacos

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022