Saftig, glutenfri sjokoladekake
Min yngste datter har blitt veldig glad i å bake. Her har hun laget en glutenfri sjokoladekake i langpanne. Den kan også stekes i vanlig kakeform.
Dette er den samme oppskriften jeg bruker når jeg lager «vanlig» sjokoladekake, her er bare hvetemelet byttet ut.
Oppskriften har jeg fått fra min mor.
Thea har tatt bildene selv, jeg må si at jeg er ganske stolt over jentene mine.
Før du starter er det viktig at alt du bruker av utstyr og råvarer er helt fritt for gluten, ta en titt her.
For ei langpannekake brukte hun: (kan også stekes som ei høy kake i kakeform 25-26 cm)
6 egg
500 gram sukker (dette reduserer jeg nå ned til 400 gram)
350 gram ekte smør (smeltet)
En pakke Toro lys kakemix (ca 350 gram)
3 toppede ts kakao
6 strøkne ts bakepulver
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl kokende vann
I og med at jeg er veldig glad i vanilje tilsetter jeg et par ts ekte vaniljesukker og.
Sett ovnen på 170-180 grader over og undervarme. Pisk eggene til de skummer, tilsett sukker og pisk videre til eggedosis.
Tilsett smeltet avkjølt smør og melk, pisk det rolig inn, sikt så inn det tørre. Når det er godt blandet tilsettes kokende vann, rør godt.
Ha røren over i langpanne eller høy 25-26 cm kakeform kledd med bakepapir.
Langpanne stekes i 40 minutter, nederste rille.
25 cm rund kake stekes enten hel eller i tre omganger, dvs at du fyller 1/3 av røren i formen og steker, legger denne til avkjøling mens du steker neste 1/3. Om du vil steke kaken hel er et smart tips å kle formen med fuktig kjøkkenhåndkle, steke kaken på 170 grader i 40-45 minutter, fjerne kjøkkenhåndkleet forsiktig og steke videre 10-20 minutter, til den er ferdig. Hvelves opp ned på bakepapir når den er ferdig, fjern kakeform og bakepapir og la den kjøle seg helt ned, dekk den gjerne med et så vidt fuktig kjøkkenhåndkle mens den avkjøles.
Når kaken er avkjølt kan den fylles eller langpannekaka kan smøres opp med sjokoladekrem. Jeg pleier å bruke min egenkomponerte sjokoladekrem, lys, luftig sjokoladekrem. Kaken på bildet har fått denne kremen over seg, Thea har også laget mønster i kremen ved å dra en gaffel forsiktig over. Lykke til!!
9 Comments
Ann-June Fykse
Sjokoladekrem ser også veldig god ut
Unni
Prøve meg på denne, men deigen la seg som ett kompakt lag i bunnen, ser usteikt ut. Hva kan ha skjedd då?
elin rusnes kvingedal
Hei Unni.
Det har jeg ikke opplevd, så er vanskelig å svare på. Passet du på å få med alle ingrediensene? Tenker at det kan være bakepulver mengden eller piskingen av eggene. Meltypen har kanskje og noe å si, jeg bruker Toro kalemix. Jeg hadde prøvd en gang til og fulgt oppskriften nøye Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver igjen. Lykke til.
Tove
Hei Unni
Tror kanskje du bør steke på plate og ikke rist. Det kan bli slike resultater.
Tove
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Tove og Unni.
Jeg pleier og å steke kaken på plate og ikke rist 🙂
Lykke til med baking 😉
Wenche
Har du oppskrift på kremen?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Wenche.
Nå er link til kremen lagt inn i oppskriften her.
http://www.kjoekkenmagi.no/lys-luftig-sjokoladekrem/
Lykke til med bakingen!!
Tove
Hei Nå har jeg bakt kaken din. Den ser bra ut men deigen er så tynn. Så tynn deig har jeg aldri hatt i en kake på 50-år. Det må være mer i pk fra Toro.
Sjokolade kan man jo ikke bruke når den skal være glutenfri. Ellers takk for
Oppskriften
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Tove.
Beklager at jeg ikke har svart før. Røren til denne kaken er veldig tynn, håper det gikk fint med kaken.
Lykke til med baking 🙂