• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Saftig, glutenfri sjokoladekake

On 26. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Min yngste datter har blitt veldig glad i å bake. Her har hun laget en glutenfri sjokoladekake i langpanne. Den kan også stekes i vanlig kakeform.

Dette er den samme oppskriften jeg bruker når jeg lager «vanlig» sjokoladekake, her er bare hvetemelet byttet ut.

Oppskriften har jeg fått fra min mor.
Thea har tatt bildene selv, jeg må si at jeg er ganske stolt over jentene mine.

Før du starter er det viktig at alt du bruker av utstyr og råvarer er helt fritt for gluten, ta en titt her.

For ei langpannekake brukte hun: (kan også stekes som ei høy kake i kakeform 25-26 cm)
6 egg
500 gram sukker (dette reduserer jeg nå ned til 400 gram)
350 gram ekte smør (smeltet)
En pakke Toro lys kakemix (ca 350 gram)
3 toppede ts kakao
6 strøkne ts bakepulver
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl kokende vann
I og med at jeg er veldig glad i vanilje tilsetter jeg et par ts ekte vaniljesukker og.

Sett ovnen på 170-180 grader over og undervarme. Pisk eggene til de skummer, tilsett sukker og pisk videre til eggedosis.

Tilsett smeltet avkjølt smør og melk, pisk det rolig inn, sikt så inn det tørre. Når det er godt blandet tilsettes kokende vann, rør godt.

Ha røren over i langpanne eller høy 25-26 cm kakeform kledd med bakepapir.
Langpanne stekes i 40 minutter, nederste rille.

25 cm rund kake stekes enten hel eller i tre omganger, dvs at du fyller 1/3 av røren i formen og steker, legger denne til avkjøling mens du steker neste 1/3. Om du vil steke kaken hel er et smart tips å kle formen med fuktig kjøkkenhåndkle, steke kaken på 170 grader i 40-45 minutter, fjerne kjøkkenhåndkleet forsiktig og steke videre 10-20 minutter, til den er ferdig. Hvelves opp ned på bakepapir når den er ferdig, fjern kakeform og bakepapir og la den kjøle seg helt ned, dekk den gjerne med et så vidt fuktig kjøkkenhåndkle mens den avkjøles.

Når kaken er avkjølt kan den fylles eller langpannekaka kan smøres opp med sjokoladekrem. Jeg pleier å bruke min egenkomponerte sjokoladekrem, lys, luftig sjokoladekrem. Kaken på bildet har fått denne kremen over seg, Thea har også laget mønster i kremen ved å dra en gaffel forsiktig over. Lykke til!!

Tags: Glutenfritt, kaker, sjokolade

9 kommentarer

  • Ann-June Fykse 16. april 2015 kl. 18:39 - Svar

    Sjokoladekrem ser også veldig god ut

  • Unni 18. mai 2016 kl. 13:20 - Svar

    Prøve meg på denne, men deigen la seg som ett kompakt lag i bunnen, ser usteikt ut. Hva kan ha skjedd då?

    • elin rusnes kvingedal 19. mai 2016 kl. 10:02 - Svar

      Hei Unni.
      Det har jeg ikke opplevd, så er vanskelig å svare på. Passet du på å få med alle ingrediensene? Tenker at det kan være bakepulver mengden eller piskingen av eggene. Meltypen har kanskje og noe å si, jeg bruker Toro kalemix. Jeg hadde prøvd en gang til og fulgt oppskriften nøye Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver igjen. Lykke til.

      • Tove 27. juni 2017 kl. 23:01 - Svar

        Hei Unni
        Tror kanskje du bør steke på plate og ikke rist. Det kan bli slike resultater.
        Tove

        • Elin Rusnes Kvingedal 6. august 2017 kl. 08:43 - Svar

          Hei Tove og Unni.
          Jeg pleier og å steke kaken på plate og ikke rist 🙂
          Lykke til med baking 😉

  • Wenche 31. august 2016 kl. 18:13 - Svar

    Har du oppskrift på kremen?

    • Elin Rusnes Kvingedal 31. august 2016 kl. 18:53 - Svar

      Hei Wenche.
      Nå er link til kremen lagt inn i oppskriften her.
      http://www.kjoekkenmagi.no/lys-luftig-sjokoladekrem/
      Lykke til med bakingen!!

  • Tove 27. juni 2017 kl. 22:57 - Svar

    Hei Nå har jeg bakt kaken din. Den ser bra ut men deigen er så tynn. Så tynn deig har jeg aldri hatt i en kake på 50-år. Det må være mer i pk fra Toro.
    Sjokolade kan man jo ikke bruke når den skal være glutenfri. Ellers takk for
    Oppskriften

    • Elin Rusnes Kvingedal 6. august 2017 kl. 08:42 - Svar

      Hei Tove.
      Beklager at jeg ikke har svart før. Røren til denne kaken er veldig tynn, håper det gikk fint med kaken.
      Lykke til med baking 🙂

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021