• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Restesuppe med kylling og byggryn

On 8. august 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er så godt å ta en rydderunde i kjøleskap og kjøkkenskap. Ofte har man en liten bit igjen av flere forskjellige grønnsaker, kanskje en bit kylling. Disse restene må ikke kastes, bruk dem gjerne i ei god suppe som jeg har gjort her. Det er raskt å lage, dersom du ordner grønnsakene mens byggryn kokes og kylling stekes har du middag på 30 minutter.

Dersom du har blomkål i stedet for broccoli, purre i stedet for løk har ikke dette noe å si. Dette er ei restesuppe så bruk det du har. Restesuppen min er basert på ting jeg hadde i kjøleskapet, dette varierer fra gang til gang. Det viktigste er at mengdeforholdet er ca likt.

Restesuppe:
2 løk
3 gulrøtter
2-3 sopp
1/2 chili
2 fedd hvitløk
1/4 broccoli
4-5 aspargesstenger
7 dl kyllingkraft
2 kyllingfileter
1 dl kokte byggryn
1/2-1 ts salt
Urtekrydder
Oregano

Jeg har alltid hjemmelaget kraft i fryseren, men bruk en buljongterning eller kyllingfond om du ikke har det.
Kok byggryn og stek kylling.
Skjær sopp i skiver, finhakk løk, chili og hvitløk.
Skjær gulrot i staver, broccoli i små buketter, broccolistilk i strimler, skrell og del asparges.
Stek sopp i litt smør, ha over i ei skål
Surr løk og gulrot 5-6 minutter i litt smør, tilsett resten av grønnsakene og surr et par min.
Ha over kraft og kok opp, la det koke til grønnsakene er såvidt møre, ha over kylling, byggryn og sopp.
Smak til med krydder, ha over fersk oregano, server.
NB! Dersom du bruker ferdig kraft eller buljong er ofte disse veldig salte, så ikke tilsett mer salt før du har smakt på suppen.
Server gjerne sammen med eltefri focaccia.
Lykke til!!

Tags: foreningsmat, kylling, middag, middag på 30 minutter, sunt og raskt, suppe

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021