Oppskrifter

Påskebrunsj

IMG_6840
Sponset
Påsken er snart her. I den anledning fikk jeg spørsmål om å teste ut Prosciutto di Parma. Jeg lagde derfor en herlig påskebrunsj hvor denne spekeskinka fikk spille en viktig rolle.

Parmaskinke har helt siden Romertiden blitt produsert og modnet i området rundt Parma som ligger nord i Italia. Skinken er 100% naturlig og inneholder kun fire ingredienser: Italiensk svin, salt, luft og tid.

Grisene kommer fra gårder i 10 regioner i Nord-Italia. De fores kun med mysen av parmesanosten og kornprodukter. Grisene er minst ni måneder og må veie 140 kg.

Skinkene modnes fra 12-36 måneder, noe som gir parmaskinken sin innbydende og delikate smak. Det er kun de beste skinkene som brennemerkes med hertugskronen og selges som Parmaskinke. Den har også fått EU’s PDO-sertifisering og er beskyttet i Norge.

Denne retten kan serveres som tilbehør, som en av rettene på et tapasbord eller slik jeg valgte, til en herlig brunsj.

For 2-3 porsjoner trenger du:
3 poteter
Noen aspargestopper
1 ss smør
Et par klyper salt
2 ts basilikum pesto
Noen sneier Parmaskinke

Skrell potetene og kutt dem i terninger.
Ha i ei ildfast form sammen med smør, strø over litt havsalt.
Stek på 250 grader i 15 minutter, tilsett aspargestoppene de siste minuttene.
Når det er ferdig stekt, rør inn pesto og tilsett skinke.
Serveres gjerne varm, men denne retten kan like godt spises kald.
Jeg serverte den som påskebrunsj til nybakt eggeloff og eggerøre servert i eggeskall.
Lykke til!!
IMG_6830
IMG_6829
IMG_6840

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *