• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Lys, saftig sjokoladekake

On 15. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Sjokoladekake er jo de fleste barns absolutte favoritt. Da jeg var liten bakte min mor ei fantastisk sjokoladekake i langpanne som hun smurte opp med glasur. Kaken ble delt i skiver og lagt i fryseren.

Til søndagskaffien tok hun gjerne frem et brett kake og serverte. Det er denne oppskriften jeg bruker når jeg lager sjokoladekake. Min minste datter, Thea har blitt ekspert på å lage denne kaken, perfekt hver gang. Delte oppskriften på kakesiden «festkaker» da den siden eksisterte, kaken ble raskt populær blant kakebakere. Ser den ligger ute mange steder på nett, men jeg vil gjerne dele den med dere her på min blogg.

For ei langpanne eller ei høy kake på 25-26 cm bruker jeg:
6 egg
500 gram sukker (dette reduserer jeg nå ned til 400 gram)
350 gram ekte smør (smeltet)
350 gram hvetemel
3 toppede ts kakao
6 strøkne ts bakepulver
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl kokende vann
I og med at jeg er veldig glad i vanilje tilsetter jeg et par ts ekte vaniljesukker og.

Sett ovnen på 170-180 grader over og undervarme.
Pisk eggene til de skummer, tilsett sukker og pisk videre til eggedosis.
Tilsett smeltet avkjølt smør og melk, pisk det rolig inn, sikt så inn det tørre.
Når det er godt blandet tilsettes kokende vann, rør godt.

Ha røren over i langpanne eller høy 25-26 cm kakeform kledd med bakepapir.
Langpanne stekes i 40 minutter, nederste rille.
25 cm kake stekes enten i tre omganger, dvs at du fyller 1/3 av røren i formen og steker, legger denne til avkjøling mens du steker neste 1/3. Om du vil steke kaken hel er et smart tips å kle formen med fuktig kjøkkenhåndkle, steke kaken på 170 grader i 40-45 minutter, fjerne kjøkkenhåndkleet forsiktig og steke videre 10-20 minutter, til den er ferdig.Hvelves opp ned på bakepapir når den er ferdig, fjern kakeform og bakepapir og la den kjøle seg helt ned, dekk den gjerne med et så vidt fuktig kjøkkenhåndkle mens den avkjøles.

Når kaken er avkjølt kan en fylles. Jeg pleier å bruke min egenkomponerte sjokoladekrem, lys, luftig sjokoladekrem. Kaken på bildet er fylt med denne og trukket med melkesjokoladetrekk.

Tags: kaker, sjokolade, Theas favoritter

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022