• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kremet aspargessuppe

On 12. mars 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_3197
Hos oss spiser vi asparges året rundt, den er selvsagt best når man får den norske aspargesen som er i sesong mellom mai og sankthans. Når man derimot ikke får tak i denne kan man godt bruke importert asparges. Vær kritisk og kjøp kun om de er fine og faste.
Vi bruker som sagt mye asparges hos oss, men vi har ikke laget mye suppe av det. Dette blir det garantert en endring på nå.

For suppe til fire personer bruker jeg:
2 bunter asparges (rett i underkant av 1 kg)
1 fedd hvitløk
1 stor løk
6-7 dl grønnsaksbuljong
1 dl fløte
Salt
Pepper
Saft fra 1/2 sitron

Vask og rens aspargesen.
Kutt av aspargestoppene på 1/3 av aspargesen, legg til side.
Finhakk løk og hvitløk.

Skjær stilker og resten av aspargesen i mindre biter.
Fres løk og hvitløk i litt smør til løken er blank.
Tilsett asparges og la det hele surre noen minutter.
Ha over buljong og la det få et oppkok.
La det koke til aspargesen er helt mør, ca 15 minutter.

Mens suppen koker, gi aspargestoppene et lite oppkok i lettsaltet vann, de skal bli så vidt møre, la de koke ca 1 minutt.
Ha de umiddelbart over i isvann for å stoppe kokeprosessen og beholde sprøheten.

Kjør suppen glatt med en stavmixer eller blender.
Ha den tilbake i gryta og tilsett fløte, kok opp og smak til med salt, pepper og sitron.
Tilsett aspargestoppene ved servering.
Server med godt brød. Lykke til!
IMG_3179
IMG_3182
IMG_3194

Tags: asparges, Glutenfritt, lavkarbo, middag, suppe, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022