• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Glutenfri bakst . Oppskrifter

Glutenfrie fingerkjeks

On 12. september 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

img_8202aFingerkjeks til is, en god mousse, i tiramisu. Glutenfrie og herlige.
Disse fingerkjeksene er enkle å få til og ganske raske å lage. Kan du lage sukkerbrød er disse ingen problem. Her hjemme forsvinner de raskt om jeg ikke bruker de i en god dessert med det samme.

Dette er en relativt stor oppskrift, man får hele 60-70 fingerkjeks.
Les gjerne dette innlegget før du baker glutenfritt.

Fingerkjeks:
6 egg
150 gram sukker
100 gram Toro lys kakemix

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
Skill eggene, pass på at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehvitene.
Pisk eggeplommer med halvparten av sukkeret til tykk eggedosis i kjøkkenmaskin, ha over i ei bolle.
Vask visp og rørebolle godt og pisk eggehvitene. Rørebollen og vispen må være helt rene.
Pisk eggehvitene sammen med litt sukker til de begynner å bli stive, spe med resten av sukkeret og pisk videre til du har fin marengs.

Bland marengsen forsiktig sammen med eggedosisen med en slikkepott.
Sikt inn mel og vend dette inn.
Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut fingerkjeks på bakepapirkledd stekeplate (de skal som navnet tilsier være på tykkelse med en finger).

Strø godt med melis over rett før brettet skal inn i ovnen, stek på 180 grader i 10-12 minutter, avkjøl. Dersom ikke alle skal brukes med det samme, kan de oppbevares i tett boks noen dager.
Jeg brukte fingerkjeksene jeg lagde i tiramisu, resten ble brukt som tilbehør til is.
Lykke til!!img_8179

img_8192

img_8194

img_8202

img_8247

Tags: dessert, Glutenfritt, kake, kjeks

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022