Focaccia med parmesan
Focaccia er kos for meg. Kan varieres etter smak og behag. Her prøvde jeg med på en versjon med urter og parmesan. Kjempegod turmat!
Til en focaccia bruker jeg
15-16 dl hvetemel
25 gram gjær
1 1/2 ts grovt havsalt
2 ss honning
2 ts tørket oregano
2 ts tørket basilikum
7 dl vann, ca 25-30 grader
6 ss god olivenolje
Topping
Revet parmesan
Tørket oregano
Tørket basilikum
Grovt havsalt
God olivenolje
Ha mel, urter, salt og honning i ei bakebolle (jeg glemte honning her, men ble likevel bra smak hihi). Smuldre gjæren i bakebolla, ikke få den i kontakt med saltet før elting da det kan ødelegge heveegenskapene til gjæren. Tilsett vann og olje. Elt deigen minimum fem minutter i kjøkkenmaskin eller litt lengre for hånd. Deigen skal ikke være for fast, men heller ikke flyte utover. Ha eventuelt i mer vann eller mel for riktig konsistens.
La den heve til dobbes størrelse (ca en time)
Sett ovnen på 225 grader. Ha deigen over i ei stor langpanne. Ha litt olje på hendene og strekk deigen forsiktig ut. Pass på så du ikke klemmer ut luften av deigen. Ha litt olje på toppen og dekk med plastfolie. Oljen gjør at ikke deigen kleber seg til folien. La deigen heve 30-40 minutter.
Strø over urter, salt, parmesan og olje når deigen har hevd. Bruk fingrene til å lage groper. La deigen hvile 5 minutter. Stek i 30-35 minutter.
Ta det gjerne med på tur og server med salat, kylling og bacon. Fantastisk turmat! Lykke til.