• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Focaccia med parmesan

On 23. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_8800Focaccia er kos for meg. Kan varieres etter smak og behag. Her prøvde jeg med på en versjon med urter og parmesan. Kjempegod turmat!

Til en focaccia bruker jeg
15-16 dl hvetemel
25 gram gjær
1 1/2 ts grovt havsalt
2 ss honning
2 ts tørket oregano
2 ts tørket basilikum
7 dl vann, ca 25-30 grader
6 ss god olivenolje

Topping
Revet parmesan
Tørket oregano
Tørket basilikum
Grovt havsalt
God olivenolje

Ha mel, urter, salt og honning i ei bakebolle (jeg glemte honning her, men ble likevel bra smak hihi). Smuldre gjæren i bakebolla, ikke få den i kontakt med saltet før elting da det kan ødelegge heveegenskapene til gjæren. Tilsett vann og olje. Elt deigen minimum fem minutter i kjøkkenmaskin eller litt lengre for hånd. Deigen skal ikke være for fast, men heller ikke flyte utover. Ha eventuelt i mer vann eller mel for riktig konsistens.
IMG_8762

IMG_8763

La den heve til dobbes størrelse (ca en time)
IMG_8774

Sett ovnen på 225 grader. Ha deigen over i ei stor langpanne. Ha litt olje på hendene og strekk deigen forsiktig ut. Pass på så du ikke klemmer ut luften av deigen. Ha litt olje på toppen og dekk med plastfolie. Oljen gjør at ikke deigen kleber seg til folien. La deigen heve 30-40 minutter.IMG_8775

IMG_8776

Strø over urter, salt, parmesan og olje når deigen har hevd. Bruk fingrene til å lage groper. La deigen hvile 5 minutter. Stek i 30-35 minutter.IMG_8783

IMG_8799

IMG_8800

Ta det gjerne med på tur og server med salat, kylling og bacon. Fantastisk turmat! Lykke til.turmat dalsnuten

Tags: brød, focaccia, gjærbakst, tapas

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021