• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Dronning Maud pudding

On 20. februar 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_2619
En av min manns absolutte favorittdesserter er dronning Maud pudding.
Denne desserten ble oprinnelig laget til kong Haakon og dronning Maud  i 1906, da de var på signingsferd i Haugesund. Derav navnet dronning Maud pudding eller dronning Maud fromasj som den også kalles.

I dronning Maud puddingen skal det opprinnelig være noen korker portvin eller sherry, dette har ikke jeg oppi, om man vil ha mer smak på den, men ikke vil bruke alkohol kan det være godt med litt presset appelsin. Jeg bruker også vanilje i min versjon. Om man bytter ut sukkeret med kunstig søting og bruker sjokolade med minst 70 % kakaoinnhold blir den så godt som lavkarbo.

For ca 15-16 porsjonsformer bruker jeg:
5 egg
50 gram sukker, eller kunstig søtning tilsvarende 50 gram sukker
6 dl kremfløte
2 vaniljestenger
200 gram revet, mørk sjokolade
5 plater gelatin
1/4 dl kokende vann

Finn frem porsjonsformer eller fine glass.
Riv sjokoladen fint og legg gelatinplatene i kaldt vann.
Pisk eggene til lys, luftig eggedosis (10-15 minutter i kjøkkenmaskin), og spe gradvis med sukker.
Pisk fløten så vidt stiv for hånd, pass på å ikke piske for lenge, det skal være fløyelsmyk konsistens på den.
Kok opp 1/4 dl vann. Klem vannet ut av gelatinplatene og legg dem i ei skål, ha kokende vann over og rør til all gelatin er oppløst. Pisk gelatinen inn i eggedosisen, vend så eggedosisen inn i den piskede kremfløten.

Ha krem og sjokolade lagvis i porsjonsglass og sett dem kjølig minimum to timer før servering. Lykke til!!
IMG_2615
IMG_2617
IMG_2619

Tags: dessert, fromasj, Glutenfritt, lavkarbo, sjokolade

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022