Byggryn er smaksrike og har litt tyggemotstand, nydelig synes jeg. Kan brukes til middag, i salater og til grøt.
Her får du oppskrift på en nydelig byggrynsgrøt jeg ofte spiser til frokost eller lunsj. Krever det ikke litt planlegging? Joda, byggryn legges i vann kvelden i forveien så går resten som en lek.
Antall porsjoner: 1
Ingredienser:
1/2 dl byggryn
2 dl vann
2 1/2-3 1/2 dl melk
En ørliten klype salt
Et dryss kanel
Fremgangsmåte:
Ha byggrynene i en bolle som rommer minst 1/2 liter. Hell over vannet, dekk godt til og la stå på kjøkkenbenken over natten. Når morgenen kommer kan du se at byggrynene er blitt dobbelt så store, ha dem over i et dørslag, sil av vannet og skyll byggrynene. Ha byggryn en en gryte sammen med 2 1/2 dl mek, litt salt og et dryss kanel. Kok opp og la grøten småkoke under stadig omrøring 20 minutter. Den kan fort svi seg i bunn, så rør godt. De siste fem minuttene kan du se at den begynner å samle seg og ligne på grøt. Spe med mer melk til ønsket konsistens. Server gjerne med granola og friske bær for å få litt sødme til grøten. Jeg topper grøten med et lite dryss kanel og sukker. Nyt! Lykke til!!
Legg igjen en kommentar