• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Bruschetta med en eksplosjon av smaker

On 12. februar 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_6618
Av og til kan forretter være litt vanskelig. Bare det å tenke ut hvilken forrett som skal serveres, tilpasse når den bør lages, om det skal varmes og hvor mye arbeid det er. Bruschetta er en takknemlig ting å lage da. Alle komponentene lages klar hver for seg, det krever minimalt med innsats og settes sammen rett før servering. Det er nesten flaut enkelt å lage.

Til fire porsjoner trenger du:
4 skiver dagsgammelt brød (jeg brukte rester fra porsjons briochen)
1 fedd hvitløk
Litt god olivenlje

6 cherrytomater el. Gjerne ulike farger
1/4 agurk
1 sjalottløk, evt 1/2 rødløk
1 fedd hvitløk
En liten bit ingefær
En neve frisk koriander
Saften av 1/2 lime
Maldonsalt
Noen sneier brie eller annen ost du liker

Sett ovnen på 150 grader varmluft.
Trykk ut hjerter av skivene, eller gjør som meg og bruk porsjons brioche laget i hjerteform og skjær skiver av den. Gni de inn med et fedd knust hvitløk og sprinkle over litt god olivenolje.
Ha hjertene på en rist og rist dem i ovnen i 10 minutter, til de er sprø.
Avkjøl, nå kan de ligge til dagen etter.

Finhakk tomater, agurk og løk.
Riv over ett fedd hvitløk og lik mengde ingefær.
Hakk koriander og bland inn, ha over friskpresset lime og smak til med salt.

Rett før servering, ha fyllet over på hjertene og legg på en skive brie. Pynt med litt koriander og server. Lykke til!!IMG_6618 IMG_6622

Tags: forrett, tapas

3 kommentarer

  • Louise 16. mai 2020 kl. 19:53 - Svar

    Når du sier de kan ligge til dagen etter, skal de ligge i plast eller hvordan oppbevares de best?

    • Elin Rusnes Kvingedal 23. mai 2020 kl. 08:39 - Svar

      Hei Louise.
      Jeg pleier å pakke de i kjøkkenklede, ikke plast da det kan gjøre dem litt myke igjen 🙂

      Lykke til!!

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021