Basilikumpesto
Pesto lager vi ofte i helgene hos oss. Bruker den i salater, på toast, til pizza, burger og i supper.
Gå fort å røre sammen og man kan lage den som man selv vil.
Antall porsjoner: 1 glass ca 1 dl pesto
Ingredienser:
- 1 fedd hvitløk
- 30 gram ristede pinjekjerner
- 1 friske basilikumblader fra en potte basilikum (ca 20-30 gram)
- 20 gram revet parmesan
- 1/2 dl god olivenolje
- Saften av 1/2 lime eller sitron
Fremgangsmåte:
Ha hvitløk og pinjekjerner i en liten multihakker el.
Tilsett basilikum og parmesan. Kjør alt sammen.
Spe med olje til ønsket konsistens.
Server til salater, supper og godt brød. Holder noen dager i kjøleskap, godt pakket inn eller på rene glass.
Lykke til!!
3 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback: