Kakao på pinne med tre smaker
Spiselige gaver er like kjekke å lage som de er å få.
I år er det noen som får litt spiselige gaver av meg, gleder meg veldig til å gi dem bort!
En av tingene jeg har laget er kakao på pinne, måtte selvsagt lage mange så vi fikk smake det her hjemme også. Dersom du vil gjøre ekstra stas på noen i morgen er det fremdeles tid å ordne disse godbitene 😉
For ca 18 kakao på pinne brukte jeg
400 gram mørk kvalitets sjokolade (Callebaut 54,5%)
5 ss melis
3 ss mørk bakekakao
1 ss ekte vaniljesukker
1/2 ts kanel
Finn frem isbitformer, eller gjør som meg, bruk minimuffis brett med silikonformer i.
Bland sammen melis, kakao, vaniljesukker og kanel.
Temperer sjokoladen, les om det her.
Evt kan du forsiktig smelte 300 gram av sjokoladen forsiktig i vannbad, når alt er smeltet røres de resterende 100 grammene inn, varm det hele så noe opp igjen til du har fin konsistens på sjokoladen.
Rør så inn alt det tørre. Rør til alt er godt blandet.
Fordel sjokolademassen i formene og ha over litt tørkede clilliflak i 1/3, litt marshmallows i 1/3 og resten valgte jeg å ha rene, de kan evt få et ekstra dryss med kanel.
Sett oppi skjeer eller lollypopsticks og la det stivne i rompemperatur.
Etter 30 minutter kan de forsiktig løsnes fra formene og pakkes i cellofan.
Sett på en lapp hvor det står tilberednings metode (kok opp 1 1/2 – 2 dl melk, ha en pinne i en kopp, tilsett den kokende melken, rør om til all sjokolade er smeltet, nyt). Lykke til!!