• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kakao på pinne med tre smaker

On 23. desember 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Spiselige gaver er like kjekke å lage som de er å få.
I år er det noen som får litt spiselige gaver av meg, gleder meg veldig til å gi dem bort!
En av tingene jeg har laget er kakao på pinne, måtte selvsagt lage mange så vi fikk smake det her hjemme også. Dersom du vil gjøre ekstra stas på noen i morgen er det fremdeles tid å ordne disse godbitene 😉


For ca 18 kakao på pinne brukte jeg

400 gram mørk kvalitets sjokolade (Callebaut 54,5%)
5 ss melis
3 ss mørk bakekakao
1 ss ekte vaniljesukker
1/2 ts kanel

Finn frem isbitformer, eller gjør som meg, bruk minimuffis brett med silikonformer i.
Bland sammen melis, kakao, vaniljesukker og kanel.
Temperer sjokoladen, les om det her.
Evt kan du forsiktig smelte 300 gram av sjokoladen forsiktig i vannbad, når alt er smeltet røres de resterende 100 grammene inn, varm det hele så noe opp igjen til du har fin konsistens på sjokoladen.
Rør så inn alt det tørre. Rør til alt er godt blandet.
Fordel sjokolademassen i formene og ha over litt tørkede clilliflak i 1/3, litt marshmallows i 1/3 og resten valgte jeg å ha rene, de kan evt få et ekstra dryss med kanel.

Sett oppi skjeer eller lollypopsticks og la det stivne i rompemperatur.
Etter 30 minutter kan de forsiktig løsnes fra formene og pakkes i cellofan.

Sett på en lapp hvor det står tilberednings metode (kok opp 1 1/2 – 2 dl melk, ha en pinne i en kopp, tilsett den kokende melken, rør om til all sjokolade er smeltet, nyt). Lykke til!!

Tags: adventskalender, Glutenfritt, jul, julegave, spiselige gaver, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022