Jul,  Oppskrifter,  Vegetar

Vegisterkaker


I går var det medisterkaker, i dag har jeg vegetarversjonen. Disse vegisterkakene er veldig gode og alle i huset liker de. Det er veldig enkelt og raskt å lage. Et veldig godt alternativ til vegetarisk julemiddag.

Oppskriften er inspirert av veganmisjonen, men selvsagt med kjøkkenmagis vri.

Antall porsjoner: 4-5 (20-25 vegisterkaker)

Ingredienser:

  • 500 gram blomkål (en mellomstor)
  • 1 1/2 dl ris
  • 2 dl havregryn
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 terning grønnsakbuljong
  • 1 ts malt ingefær
  • 1/2 ts revet muskat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Kok 1 1/2 dl ris med 3 dl vann og en terning grønnsakbuljong. La den dampe av seg i minimum 5 minutter etter at den er ferdig.
Kok blomkålen så vidt mør.
Ha ris, blomkål, hvitløk og krydder i en arbeidsbolle, kjør det hele sammen til en deig ved hjelp av stavmixer.
Form så små vegisterkaker og stek dem 3-4 minutter på hver side.

Saus:
Jeg bruker grunnoppskriften på vegetarisk brun saus, oppskrift her.
Kutter ut tabasco, og tilsetter en terning grønnsakbuljong, 1/2 ts malt ingefær og 1/4 ts revet muskat.

qrf

Server med klassisk tilbehør. Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *