Vegisterkaker
I går var det medisterkaker, i dag har jeg vegetarversjonen. Disse vegisterkakene er veldig gode og alle i huset liker de. Det er veldig enkelt og raskt å lage. Et veldig godt alternativ til vegetarisk julemiddag.
Oppskriften er inspirert av veganmisjonen, men selvsagt med kjøkkenmagis vri.
Antall porsjoner: 4-5 (20-25 vegisterkaker)
Ingredienser:
- 500 gram blomkål (en mellomstor)
- 1 1/2 dl ris
- 2 dl havregryn
- 2 fedd hvitløk
- 1 terning grønnsakbuljong
- 1 ts malt ingefær
- 1/2 ts revet muskat
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kok 1 1/2 dl ris med 3 dl vann og en terning grønnsakbuljong. La den dampe av seg i minimum 5 minutter etter at den er ferdig.
Kok blomkålen så vidt mør.
Ha ris, blomkål, hvitløk og krydder i en arbeidsbolle, kjør det hele sammen til en deig ved hjelp av stavmixer.
Form så små vegisterkaker og stek dem 3-4 minutter på hver side.
Saus:
Jeg bruker grunnoppskriften på vegetarisk brun saus, oppskrift her.
Kutter ut tabasco, og tilsetter en terning grønnsakbuljong, 1/2 ts malt ingefær og 1/4 ts revet muskat.
Server med klassisk tilbehør. Lykke til!!