• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Vegetar tikka masala

On 16. desember 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_5461Hva med å lage en vegetarisk rett nå i juletidene? Det er så stort fokus på kjøtt i disse tider, og det kan være smart å redusere kjøttinntaket noe om man klarer, både på grunn av miljøet og fordi det er bra for oss.
Jeg prøver å ha opptil flere vegetariske middager i uka, mye på grunn av at to av mine døtre er vegetarianere, men også fordi jeg liker vegetarmat veldig godt selv.

Min erfaring er at selve ordet «vegetarmat» skremmer mange, si heller at det er en grønnsaksgryte i stedet for å bruke ordet vegetarmat om det er skeptikere det skal serveres til 😉

For vegetar tikka masala til fire trenger du:
3 sjampinjong
1 paprika (gjerne 1/2 gul og 1/2 rød)
1 løk
1 fedd hvitløk
Kryddermix
4 ss tomatpurè
400 gram hakkede, hermetiske tomater
400 gram kokosmelk
2 ss klaret smør
Frisk koriander
Litt revet frisk ingefær og 1/2 rød chili
Salt
Evt en liten boks røde linser (Go green)

Kryddermix:
2ss paprikapulver
2 ts malt kanel
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 knivsodd malt nellik
1 ts salt

Ris, kok ris til fire personer etter anvisningen på pakken, men tilsett to hele kardemommefrø, disse tas ut ved servering.

Stekte grønnsaker:
2 sjampinjong
1/2 paprika
1/2 løk
3 fedd hvitløk
1 ss klaret smør
Salt
Litt revet frisk ingefær
Frisk koriander til pynt

Sett ovnen på 200 grader.
Start med å kutte opp alle grønnsakene.
Ha grønnsakene som skal stekes i ei ildfast form, ikke tilsett koriander enda.
Sett formen i ovnen, la den stå 30-40 minutter mens du tilbereder gryta.
Start på gryta. Ha soppen i ei stor jerngryte og stek på middels- sterk varme, du vil se at den slipper vannet, dette skal igjen absorberes, da blir soppen gyllen og fin, skru ned varmen noe.
Tilsett litt klaret smør.
Ha over løk og paprika, la dette surre et par minutter før du har i hvitløk, chili og ingefær.
Nå skal kryddermixen tilsettes, ha alt i og rørestek 1/2 minutt.
Tilsett tomatpurè og rørestek ytterligere 1/2 minutt.
Så tilsetter hermetiske tomater og kokosmelk.
La det småkoke 20-30 minutter.
Dersom du vil ha linser i, skyll disse godt i kaldt vann, la de renne av seg og tilsett i gryta de fem siste minuttene.
Så kan risen kokes, kok denne etter anvisning på kakken, men tilsett to kardemommefrø, disse fjernes før servering da de ikke er gode å tygge på, men setter god smak til risen.
Ha litt koriander i gryta og over grønnsakene rett før servering.
Server gjerne med hjemmelaget naan eller bruk bare godt brød som jeg gjorde denne gangen.
Lykke til!!
IMG_5458
Flere indiske retter finner du her.

Tags: adventskalender, foreningsmat, gryterett, Indisk, middag, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022