Vegetar søtpotet- og gulrot «pulled pork»
Sommer og grillsesongen er godt i gang. Håper jeg kan friste med et herlig vegetarisk alternativ til sommermat. Jeg brukte hovedsaklig søtpotet og gulrot og lot dette koke en stund i barbecue saus, servert med pitabrød og coleslaw er dette en herlig vegetarisk vri på den velkjente pulled pork. Det beste er at det er ferdig på under en time.
Denne oppskriften er nok til 4-6 personer.
Lag først marinaden (barbecue saus):
2 hvitløksfedd
8 ss ketchup
4 ss hvitvinseddik
2 ss paprikapulver
2 ss brunt sukker
2 ss worchestersaus
2 ss dijonsennep
Salt og pepper
Finhakk hvitløk og bland alle ingrediensene sammen i en arbeidsbolle.
Vegetar søtpotet- og gulrot «pulled pork»:
1 mellomstor søtpotet
2-3 gulrøtter
1 rødløk
1/4 squash
Skrell potet og gulrot, fjern den myke kjernen i squashen, skjær løken i tynne strimler.
Riv potet, gulrot og squash.
Surr løken i olje til den et blank, tilsett de revne grønnsakene, la det surre på medium varme et par minutter.
Tilsett marinade, bland det hele godt sammen og la det putre på lav varme 1/2 time.
Server gjerne med hjemmebakt pitabrød, frisk salat og coleslaw.
Har du rester igjen kan dette fryses. Lykke til!!