Vannbakkelshjerte
Det er fastelavn på søndag, her har jeg den ultimate fastelavnsbakst.
Nydelig, luftig vannbakkelshjerte, fylt med mengder av bær og hjemmelaget vaniljekrem.
Mange spør meg «er ikke vannbakkels vanskelig?»
Er det egentlig det?
Nei, man lykkes kanskje ikke 100% første gang, men du lærer fort hvordan konsistensen på deigen skal være.
Det er fire viktige punkt når man lager vannbakkels:
1) Følg oppskriften nøye, ikke ta snarveier.
2) La deigen elte godt før egg tilsettes.
3) Hold igjen litt egg og tilsett til deigen har rett konsistens.
4) Steking, ikke åpne ovnsdøra for tidlig, da kan vannbakkelsen synke sammen.
Oppskrift for et vannbakkelshjerte:
- 125 gram h-melk
- 125 gram vann
- 5 gram salt
- 5 gram sukker
- 90 gram usaltet smør
- 100 gram hvetemel, evt Toro fin kakemix for glutenfri versjon
- 3 store egg
- Litt hakkede mandler
- Vaniljekrem, denne lager du best selv, oppskrift her
- Bær, eks jordbær, rips, bjørnebær og bringebær
Sett ovnen på 180 grader over og undervarme.
Kok opp vann, melk, smør, sukker og salt.
Ta gryta til side og tilsett mel, rør godt.
Sett gryta tilbake på platen og sett varmen på fullt.
Rør kraftig i minst ett minutt.
Deigen vil nok sette seg litt fast i bunn av gryta, det er vanlig.
Ha så deigen i kjøkkenmaskin, bruk eltekrok eller K-visp.
Kjør deigen i maskinen minst ett minutt, tilsett så ett egg om gangen, det vil se ut som den holder på å skille seg, men går raskt sammen.
Mengden egg er selvsagt veiledende, det hele kommer an på størrelsen på eggene.
Hold igjen litt av det siste egget for å justere konsistensen på røra, kanskje du trenger mindre, eller kanskje du trenger mer enn tre egg.
Røren skal være løs, men ikke flytende, se bilde lenger nede.
Når eggene er godt blandet inn og røren er blank og smidig er den ferdig.
Fyll deigen i sprøytepose og sprøyt ut et hjerte på 15-18 cm i diameter.
Lag så topper jevnt rundt hjertet og strø over hakkede mandler, bilder viser lenger nede.
Stekes på 180 grader over- og undervarme i 45-50 minutter.
Hjertet skal være gyllent.
Avkjøl helt før den skjæres på midten.
Legg på bær, jeg brukte rips, jordbær, bringebær og bjørnebær.
Ha så vaniljekrem i en sprøytepose og legg på topper med denne, ha over enda mer bær og legg over toppen av vannbakkelsen.
Pynt med enda mer bær, hakkede mandler og melis, nyt!
Oppbevares kjølig til servering.
Lykke til!!
I slideren øverst på bloggen finner du flere tips til fastelavnsbakst, klikk evt her for oppskrifter.
Ellers finner du gode oppskrifter på boller hos opplysningskontoret for brød og korn.