Vaniljesaus
Glem butikk kjøpt vaniljesaus. Det er så utrolig enkelt å lage den selv, så smaker det uendelig mye bedre. En vaniljesaus skal være søt og kremete og kan brukes til annet enn gele og sjokoladepudding. Jeg bruker det for eksempel i cupcakes og til fruktsalat.
Antall porsjoner: I underkant av en liter:
Ingredienser:
- 7 eggeplommer
- 100 gram sukker
- 4 dl h-melk
- 3 dl fløte
- 1 vaniljestang
Sett til side en dl av melken.
Ha resten av melken, fløte og vaniljestang i en gryte.
La det få et lite oppkok, skru av varmen og la det trekke under lokk i 20 minutter, dette for å få frem mer smak fra vaniljen.
Rør sammen eggeplommer og sukker, tilsett melken du satt til side tidligere, rør det hele godt sammen.
La vaniljemelken få et lite oppkok igjen, skru ned varmen til lav, det skal ikke koke nå.
Tilsett eggeblandingen.
Skru gjerne varmen litt opp, men det må ikke koke, da koagulerer eggene og man får eggerøre.
Rør godt hele tiden til det tykner noe, dette tar et par minutter.
Sil vaniljesausen og avkjøl.
La sausen stå kjølig et par timer før servering.
Lykke til!!
3 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback: