Vaniljekrem
Ingenting slår en god hjemmelaget vaniljekrem. Bruker det som fyll i kaker, til skoleboller, solskinnsboller eller rett og slett over fruktsalaten.
Det er egentlig ganske enkelt å lage den fra bunn, og smaken er himmelsk, synes jeg. Har du eggeplommer til overs er det bare til å sette igang 😉 Kremen holder noen dager i kjøleskap, men kan og fryses.
Det er lett å lage mer eller mindre vaniljekrem da oppskriften er enkel.
Antall porsjoner: Nok vaniljekrem til ei bløtkake eller en porsjon skoleboller.
Ingredienser:
- 4 eggeplommer
- 4 ss maizena
- 4 dl melk
- 1/2 dl fløte
- 50 gram sukker
- 1 vaniljestang
Her har jeg laget vaniljekrem av 13 eggeplommer 🙂
Ha melken i ei gryte og ha i frøene fra en vaniljestang og selve vaniljestangen. Varm til kokepunktet og skru av varmen. La den stå under lokk minimum 10 minutter, helst 20.
Mens vaniljemelken står å godgjør seg, rør sammen eggeplommer, maizena, sukker og fløte. La dette stå noen minutter.
Varm opp vaniljemelken til kokepunktet igjen og skru varmen ned til lav. Tilsett eggeblandingen under omrøring.
Nå kan varmen justeres noe opp, men pass på så det ikke koker! Da kan eggene koagulere og det blir eggerøre, dette verken smaker eller ser godt ut. Rør hele tiden til vaniljekremen tykner.
Sil den så over i ei stor ildfast form el. Den skal avkjøles raskt. Ha umiddelbart over plastfolie og pass på at det ikke kommer luft til, dette for å forhindre at det dannes en hinne over vaniljekremen.
Lykke til!!
6 Comments
Pingback:
Pingback:
Julie
Hei, du skriver at du har brukt 13 eggeplommer. Da mener du også at du har 3 dobblet vaniljekremen?
Har du laget like mye til den «trinn for trinn stabel kake»?
Elin Rusnes Kvingedal
Hei Julie.
Det kommer kanskje ikke så godt frem i oppskriften, men jeg brukte enkel oppskrift vaniljekrem til den stablekaken.
Lykke til med baking.
Pingback:
Pingback: