• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Vaniljekake

On 22. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Hva med å prøve denne herlige vaniljekaken? Oppskriften har jeg funnet på en nettside for mange år siden. Er en veldig god og saftig kake som blir høy og flott.

Antall porsjoner: Ei høy kake på 25 cm, 15-25 personer, alt etter hvor kakeglade dere er.

Ingredienser:

  • 230 gram smør
  • 600 gram sukker
  • 230 gram eggehviter (ca 7 mellomstore egg)
  • 2 1/4 ts bakepulver
  • 1 ss ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
  • 450 gram hvetemel
  • 3 1/2 dl melk

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 175 grader, over og undervarme.
Sørg for at alle ingrediensene er romtempererte.
Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en arbeidsbolle.
Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite.
Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen, så halvparten av melken i en tynn stråle. Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg så vær litt forsiktig.
Ha i resten av melblandingen så resten av melken.

Kle ei 25 cm form med bakepapir, kle et par cm over kanten (mine kakeformer er 7,5cm høye), og hell røren oppi. Stek ca 1 time. Her har jeg laget dobbel oppskrift og fylt i tre former str 25, 20 og 15 cm Steketiden blir da noe annerledes. Ta en titt her.

Hvelv kaken og avkjøl.

Lykke til!!

Tags: kaker, top

11 kommentarer

  • Tor Ivar 10. juni 2016 kl. 21:53 - Svar

    Kosn klare du å blanda sukkeret med smøret og tilsetta halvparten av melet ette du har blanda alt det tørre sammen ?????

    «Bland sammen alt det tørre i en arbeidsbolle.
    Pisk smør og sukker hvitt, tilsett ei og ei eggehvite.
    Når all eggehviten er pisket inn tilsettes halvparten av melblandingen, så halvparten av melken i en tynn stråle. Dersom melken er for kald eller tilsettes for raskt vil røren skille seg. Ha i resten av melblandingen så resten av melken.»

    • elin rusnes kvingedal 6. juli 2016 kl. 22:57 - Svar

      Hei Tor Ivar.
      Beklager sent svar.
      Ser at det kan virke utydelig ja. Jeg har endret teksten i oppskriften nå. Takk for tilbakemelding.
      Håper det ser mer forståelig ut nå.
      Lykke til med bakingen!!

  • Susan heede 8. september 2016 kl. 22:50 - Svar

    Hei.. Funker denne like bra i en firkantet form?

    • Elin Rusnes Kvingedal 9. september 2016 kl. 22:01 - Svar

      Hei Susan 🙂
      Den fungerer også i firkantet form ja, men da bør du gå ned en størrelse på formen siden firkanta former rommer mer enn runde 😉

      Lykke til med bakingen!!

  • Line Kristiansen 12. mai 2017 kl. 11:11 - Svar

    Hei! Hvilke former er det du har brukt? Takk for fin oppskrift og tutorial Mvh Line

    • Elin Rusnes Kvingedal 12. mai 2017 kl. 20:57 - Svar

      Hei.
      Jeg har brukt Invicta former i størrelsene 25, 20 og 15 cm.

  • Aina 17. juli 2017 kl. 10:44 - Svar

    Kan jeg bruke vaniljekaken som sukkerbrød?! Og ha jordbær og vaniljekrem/krem som fyll?!

    Kan jeg spørre hva du smører rundt kaka før marsipanen?! Krem?! Icing?!

    • Elin Rusnes Kvingedal 6. august 2017 kl. 08:48 - Svar

      Hei Aina.
      Beklager sent svar. Den kan brukes med damme fyll som til sukkerbrød, men konsistensen er en helt annen og den er mye tyngre så det er viktig å bruke dik rundt kanten så fyllet ikke blir presset ut. Jeg pleier å bruke trøffelkrem som dik og oppsmuring.
      Ta en titt her for forslag til fyll og dik på denne kaka http://www.kjoekkenmagi.no/trinn-for-trinn-stablekake/
      Lykke til med baking 🙂

  • Therese Sellevold 11. august 2017 kl. 13:49 - Svar

    Hvor har du fått kjøpt formene dine ? har lett over alt på nettet og finner ikke 25 forme med høy kant ?

    • Elin Rusnes Kvingedal 11. november 2017 kl. 09:13 - Svar

      Hei Therese. Beklager at jeg ikke har svart deg før.
      Formene kjøper jeg fra squires kitchen, det er de beste formene jeg har prøvd. De er helstøpte, typen jeg bruker heter Invicta.

      Lykke til med bakingen!!

Legg igjen en kommentar til elin rusnes kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022