Urtesalt provence
Å lage urtesalt selv er både gøy og enkelt. Man bruker de urtene man vil, tørker, maler og blander med salt. Jeg bruker det til mye på focaccia, i supper, sauser, dressinger, til kjøtt, fugl eller fisk.
For å lage en porsjon provence salt bruker jeg ca
1 neve basilikum
1 neve oregano
1/2 neve rosmarin
1/2 neve timian
Evt 2 fedd hvitløk i skiver
1-1 1/2 dl maldonsalt
Sett ovnen på 150 grader.
Ha de friske urtene og evt hvitløk på et bakepapirkledt stekebrett.
Fjern de største stilkene. Sett inn i ovnen og la de stå i 30-40 minutter, til du ser og kjenner at de er helt tørket. Ha de tørkede, avkjølte urtene i en morter og mal de. Tilsett maldonsalt og oppbevar i tett boks.
4 Comments
Pingback:
Pingback:
Pingback:
Pingback: