Trinn for trinn bløtkake
Det er morsdag på søndag, og ei saftig hjemmelaget bløtkake er noe de aller fleste mødre vil sette pris på å få. Denne typen bløtkake er nok min signaturkake, den står på kakebordet i hver eneste bursdag. Jeg har her laget en trinn for trinn beskrivelse på denne kaken.
Start med å bake sukkerbrød etter din favorittoppskrift, eller du kan bruke denne oppskriften. Jeg laget sukkerbrød av tre egg til denne kaken på 20 cm.
Jeg har alltid et lag mandelbunn også, oppskrift på det kommer.
Denne kaken er like enkel å lage glutenfri, glutenfri oppskrift her.
Jeg har laget vaniljekrem som fyll, oppskrift her.
I tillegg brukte jeg:
ca 5 dl kremfløte
500 gram friske bær
2 kiwi
evt et par physalis til dekor
200 gram finhakket sjokolade
200 gram finhakkede valnøtter
Del det avkjølte sukkerbrødet i tre lag.
Start med mandelbunn, legg den på et kakefat,. Legg bakepapir eller mellomlagspapir rett under kanten av kaken og over kakefatet, for å slippe søl på kakefatet.
Pisk kremfløten, ikke for stiv og ha den over i en sprøytepose.
Fyll kaken, jeg sprøyter alltid et lag ren pisket kremfløte som dik før jeg fyller den, her med masse friske bær, frukt, hakkede nøtter, sjokolade og vaniljekrem, gjenta med alle lagene. Smør så et lag med kremfløte rundt kaken, ikke på toppen.
Så over til den vanskeligste delen. Her er det lurt at sjokoladen har stått i kjøleskap en stund så den ikke smelter i hånda. Bruk hanske og klem forsiktig hakkede valnøtter og hakket sjokolade rundt hele kanten. Du har sikkert masse sjokolade og nøtter igjen når du er ferdig, ha dette i en boks og bruk sammen med granola.
Fjern så papiret rundt kanten.
Nå har du over krem på toppen, om du har mer vaniljekrem igjen, bruk dette.
Sprøyt ut fine border rundt kaken med resten av kremfløten.
Fyll på med resten av bær og frukt på toppen.
Lykke til!!