Tortilla patatas
Da vi var på ferie i Gran Canaria fikk vi servert herlige potet omeletter til frokost. I og med at den ene datteren vår er vegetarianer er dette et supert alternativ til frokost.Dagen etter vi var kommet hjem lagde jeg frokost buffet til familien, da var selvsagt disse med.Vet ikke om det er nøyaktig slik den autentiske oppskriften er, men dette er min versjon av disse herlighetene. De kan serveres som de er til frokost, eller som tilbehør til annen mat.
Til seks tortilla patatas brukte jeg:
4 poteter
1 liten løk
1 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
Salt og pepper
6 egg
Sett ovnen på 200 grader.
Skrell poteter, kutt i små terninger.
Rens løk og hvitløk, finhakk.
Ha 1/2 dl olivenolje i ei middels varm panne, varm opp og tilsett poteter, løk og hvitløk.
Smak til med salt og pepper.
La dette putre til potetene er møre.
Tøm av oljen. Pisk sammen eggene med en klype salt.
Finn frem store muffinsformer eller porsjonsformer som meg. Ha 2-3 ss av potetblandingen i hver form, hell over egg. Er der mer poteter igjen kan disse serveres ved siden av.
Stekes på 200 grader i 15-20 minutter.
Server gjerne med sprøstekt kantareller.
Lykke til!!
4 Comments
Pingback:
Kristine s
Takk for flott oppskrift!
Jeg lagde disse med små biter av bacon i, det ble veldig godt!
Ha en deilig dag!
elin rusnes kvingedal
Kjekt å høre Kristine 🙂 Er sikkert veldig gode med bacon i 😉
Pingback: