Tomatsalsa
Det er så godt med hjemmelaget salsa. Bruker den som tilbehør til tacos, kjøttboller eller til en salat.
Bruksområdee er i alle fall mange, så er det veldig greit å lage mye for å fyse ned og ta opp ved behov. Den holder seg også godt i kjøleskap opptil to uker.
For tre glass (ca 1/2 liter) tomatsalsa brukte jeg:
1/2 løk
1/2 paprika
1 fedd hvitløk
1/2 chili
10 gode norske cherrytomater
1 boks hermetiske tomater (ca 400 gram)
Hakk grønnsakene, skjær tomatene i to.
Fres grønnsakene i litt olje til løken er blank, tilsett cherrytomater og hermetiske tomater. La det hele koke til alt er mørt, ca 15-20 minutter. Når grønnsakene og tomatene er møre, kjør det sammen med en stavmixer, er godt om det fortsatt er litt biter i.
Avkjøl og hell på glass. oppbevares i kjøleskap eller fryser.
Lykke til!!
One Comment
Pingback: