Oppskrifter

Tiramisu, glutenfri

img_8247Jeg var i Italia for to uker siden. Der smakte jeg faktisk ikke tiramisu en eneste gang i motsetning til forrige gang jeg var der. Da jeg vel hjemme igjen og skulle ha Italiensk aften med noen venner, var det en selvfølge for meg å lage tiramisu. Man kan lage den så sterk man vil, med eller uten alkohol. Her har jeg laget den tradisjonelle typen med kaffe og marsala.

Jeg synes det er gøy å lage desserter i porsjonsformer, men den kan selvsagt lages i ei større bolle/form. Denne tiramisuen er også laget med glutenfrie fingerkjeks.

Tiramisu kommer i mange varianter, med eller uten gelatin, med bare eggeplommer og mascarpone, med eller uten kremfløte. Her er den versjonen jeg liker best.

For 10-12 porsjonsformer brukte jeg:
Ca 40 fingerkjeks, oppskrift på glutenfrie finner du her.
3 store egg
75 gram sukker
250 gram mascarpone
3 dl kremfløte

2 dl espresso eller sterk kaffe
1 dl marsala

Lag espresso eller sterk kaffe, avkjøl og bland med marsala, sett til side.

Skill eggene.
Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker i kjøkkenmaskin.
Når du har fått en fin eggedosis tilsettes mascarpone, rør til den er akkurat blandet inn. Ha dette over i ei arbeidsbolle.

Vask rørebolle og visp godt. Pisk eggehvitene til de er stive i kjøkkenmaskinen.
Håndpisk kremfløte til myke topper, ikke pisk for mye.

Vend sammen mascarponeblandingen med den piskede kremfløten.
Vend til slutt inn eggehvitene.
Jeg valgte å ha det hele i en sprøytepose, synes det er enklere å få fint i porsjonsformene da.

Dypp fingerkjeks i kaffe- og marsalablandingen og legg i bunn av formene, ha over krem, sikt over kakao. Fortsett og legg dynkede fingerkjeks og krem lagvis, sikt over kakao mellom lagene.
Sett kjølig et par timer før servering.
De holder et par dager i kjøleskap.
Lykke til!!img_8202

img_8203

img_8206

img_8208

img_8247

img_8243

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *