Tex-Mex suppe
Jentene mine ville veldig gjerne ha «taco suppe» her om dagen. Det var jo gøy å bli spurt om da jeg faktisk ikke har laget det før, bortsett fra posesuppe for noen år siden… Ja jeg har laget supper fra pose jeg og, så begynte jeg å lese innholdsfortegnelsene, fant fort ut at slike produkter ikke skulle inn i mitt hus mer. Det er også veldig enkelt å lage suppe og sauser fra bunn.
Antall porsjoner: 5
Ingredienser:
1 rød paprika
1 løk
2 fedd hvitløk
1 chili
6 tomater
1 boks hermetiske tomater
4 ts tacokrydder
3 ss tomatpurè
2 dl vann
Evt. salt og pepper
Evt. litt sukker
Tilbehør:
2 tomater
1 rødløk
1/2 paprika
Tortilla eller nachos chips
Mais
Litt fløte
Revet ost
Evt tacokjøttdeig og/eller tomatbønner
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 250 grader varmluft, ikke grill. Legg inn paprikaen, jeg pleier å dele den i to og legge den inn med skinnsiden opp. La den stå i ovnen til skinnet begynner å bli svidd (ca 10-15 minutter), da kommer sødmen frem i paprikaen og den blir utrolig god. Avkjøl noe, fjern skinnet og grovhakk.
Mens paprikaen står i ovnen, skold alle åtte tomatene, skjær de seks som skal i suppen i grove biter. De to siste tomatene hakkes litt finere.
Finhakk chili, løk og hvitløk.
Fres hvitløk, chili og rødløk til løken er blank.
Tilsett 4 ts tacokrydder og tomatpurè. Rørestek i 1/2 minutt.
Ha over tomater, hermetiske tomater, den ovnsbakte paprikaen og vann.
Kok opp og la suppen småkoke 10 minutter.
Mens suppen koker forberedes tilbehøret. Finhakk løk og paprika, riv ost og stek evt kjøttdeig om du spiser kjøtt.
Når suppen har kokt i 10 minutter og tomatene er møre kjøres suppen glatt med stavmixer eller i blender. Ha suppen tilbake i gryta. Smak til med salt og pepper, tilsett evt litt sukker eller en skvett fløte.
Jeg valgte å tilsette de finhakkede grønnsakene i suppa, men det kan og serveres ved siden av sammen med ost, mais, kjøtt og/eller bønner. Jeg hadde ikke fløte i suppa, men serverte det ved siden av, da kunne man velge selv hvor kremete man ville ha den.
Lykke til!!
One Comment
Pingback: