Sweet table, glutenfritt
Jeg liker veldig godt å lage søte små kakebord/sweet table når vi feirer bursdag hjemme. Det er ikke alltid jeg lager store «pyntekaker» da. Ved å lage et lite kakebord blir det mindre arbeid både ved tilberedning og servering enn om man skal ha en «pyntekake» og to «vanlige» kaker. Her laget bursdagsbarnet selv brownie. I og med at noen av gjestene har cøliaki valgte jeg å lage et glutenfritt kakebord.
Makronene lagde jeg et par dager i forveien, til fyll i disse kan man bruke det samme som man bruker til topping av cupcakes. Her har jeg valgt å ha hvit sjokoladekrem med ulik smak til cupcakesene. I makronene har jeg hvit sjokoladekrem med bringebær i noen, og peanøtt, karamell og trøffelkrem i noen.
Til dette kakebordet som er beregnet på 20-25stk har jeg laget
- Sjokoladeskåler med sjokolademousse
- Makroner med peanøtt, karamell og trøffelkrem
- Makroner med hvit sjokolade- og bringebærkrem
- Himmelsk brownie
- Cupcakes med hvit sjokolade og bringebær
- Cupcakes med peanøtt, karamell og sjokolade
Lag makronene et par dager i forveien og fyll dem dagen før servering, eller når du skal toppe cupcakesene. Jeg brukte samme oppskrift til begge typer makroner, bare ulikt fyll. Både sjokoladeskåler og cupcakes lages dagen før eller samme dag. Brownien kan lages god tid i forveien og fryses, ta den opp kvelden før og tin i kjøleskap. Dersom du ikke ønsker å fryse brownien kan du gjøre som meg, be bursdagsbarnet selv om å lage den, denne er veldig enkel å få til. Lykke til!