Sweet tacos
Har du planlagt 17.mai desserten enda? Her kommer i alle fall et forslag fra meg. Disse søte «tacosene» falt veldig i smak hos oss. Det er rett og slett bare krumkaker formet som tacoskjell fylt med herlig vaniljeis, smeltet sjokolade og friske bær.
Jeg laget dobbel porsjon av disse herlighetene, det ble nærmere 40 stk.
Det tar litt tid å steke, men så blir de utrolig gode.
Jeg bruker min mors oppskrift.
For en porsjon krumkaker bruker jeg:
3 egg
150 gram sukker
150 gram hvetemel
150 gram smør
3-4 ss kaldt vann
200 gram sjokolade
Vaniljeis
Friske bær
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn siktet hvetemel og smeltet smør (bruker selvsagt ekte meierismør).
La røren svelle 1/2 time. Rør inn vann rett før steking.
Konsistensen skal være mellom vaffel og lapperøre, se bildet under.
Når de skal stekes, ha 1 ss røre i det oppvarmede krumkakejernet og stek til de er lett gyldne.
De er myke med det samme, og kan lett formes til tacoskjell. Jeg fant frem en boks som passet i lengden, og satt oppi en støtte så jeg fikk den bredden jeg ville.
De stivner deretter raskt, og legges på rist for videre avkjøling.
Når de er avkjølt skal kantene dyppes i sjokolade.
Smelt 2/3 av sjokoladen i microen, jeg brukte ca 1 1/2 minutt, men smelt den kun 30 sekunder om gangen, rør om og smelt videre 30 sekunder til og rør. Den kan lett svi seg om man ikke gjør dette. Når sjokoladen er smeltet og blank røres den resterende 1/3 av sjokoladen inn til den er helt smeltet. Dypp krumkakene i sjokoladen og legg dem på bakepapir eller sett dem stødig i en boks til sjokoladen er stivnet.
Den sjokoladen som er igjen må du ta vare på og smelte opp igjen for dekorasjon ved servering.
Oppbevar kakene i tett boks.
Server med vaniljeis, smeltet sjokolade og friske bær.