Stekte nudler med grønnsaker («stir-fry»)
I dag har mellomste jenta og jeg vært alene hjemme. Hun ville da ha «stir-fry» til middag. I og med at hun er vegetarianer ble den laget uten kjøtt, men det kan du selvsagt tilsette om du ønsker. Det er raskt å lage, maten står på bordet i løpet av 1/2 time, så er det veldig godt.
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
- 1 rødløk
- 1 rød paprika
- 10 sukkererter
- 1 gulrot
- 1 bunt vårløk
- 250 gram eggnudler
- 2 ss nøytral olje
- En neve hakket, frisk koriander
Ingredienser saus:
- 1 fedd hvitløk
- 1/2 chilli
- 1 cm stor bit ingefær
- 2-3 ss soyasaus
- 1/4 ss riseddik
- Saften av 1/2 lime
Fremgangsmåte:
Skjær rødløk, paprika og sukkererter i så tynne skiver du klarer.
Julienneskjær gulroten (skjær i så tynne staver du klarer, bruk mandolin om du har).
Skjær vårløk i tynne ringer.
Lag så sausen.
Finhakk eller riv hvitløk, ingefær og chilli. Tilsett soyasaus, saften av 1/2 lime og riseddik.
Rør det hele godt sammen.
Smak den til, kanskje du vil ha den sterkere.
Kok nudlene etter anvisning på pakken.
Tøm av alt vannet og la de stå og dampe mens grønnsakene stekes.
Ha 2 ss nøytral olje i panna og stek grønnsakene i 2 minutter over relativt høy varme mens du rører hele tiden.
Tilsett nudlene, sett ned varmen noe og stek ytterligere to minutter (rør hele tiden).
Ha over sausen og bland det godt sammen.
Smak til med soyasaus og lime.
Tilsett hakket, frisk koriander ved servering. Nyt!
Lykke til!!