Spicy tomatsuppe
Jentene mine har vært ganske kritiske til hjemmelaget tomatsuppe. Jeg har helt sluttet å kjøpe både sauser og supper fra pose og lager alt fra bunn av. Smaken må tilpasses hva familien liker, men etter hvert har jeg kommet frem til en kombinasjon alle hos oss liker veldig godt. Her får man også i seg litt ekstra «skjulte» grønsaker, noe jeg som mor setter ekstra stor pris på.
Antall porsjoner: 5
Ingredienser:
1 persillerot
2 fedd hvitløk
1/2 chili
1 rødløk
1/2 fennikel
1 rød paprika
2 bokser hermetiske tomater á 400 gram
3-4 gode, store norske tomater
2 dl vann
1 laurbærblad
2 ts tørket oregano
2 ts tørket basilikum
Salt
Evt 1/2 dl melk eller fløte
Olivenolje
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 250 grader.
Skold tomatene, da lager du et lite snitt ved stilkfestet, kok opp vann i ei gryte. Legg tomatene oppi og la de koke 1/2-1 minutt til skinnet begynner å krølle seg. Ha tomatene over i kaldt vann, dra av skinnet og hakk opp tomatene. Skjær bort stilkfestet.
Hakk alle grønnsakene bortsett fra paprika, jo mindre biter jo raskere blir de møre. Fres grønnsakene i litt olivenolje. Når grønnsakene er blanke, har du over vann, laurbærblad, tomater og hermetiske tomater, kok opp og la det koke under lokk til grønnsakene er møre (15-20 minutter)
Mens grønnsakene koker har sannsynligvis ovnen blitt varm, skjær paprikaen i to og legg den på et stekebrett med skinnsiden opp og sett høyt oppe i ovnen. La dem stå 10-15 minutter, til skinnet begynner å bli sort. La dem avkjøle noe før du drar av skinnet.
Dersom du vil ha kjøttboller til suppen rører du dette sammen mens grønnsakene koker og paprikaen står i ovnen. Du finner oppskriften på det her, kjøttbollene settes inn når paprikaen er ferdig.
Grovhakk paprikaen og ha den i suppa. Når grønnsakene er møre fjernes laurbærbladet. Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmixer. Sil suppen og smak til med urter og salt, tilsett evt litt melk eller fløte. Synes du suppen er for skarp i smaken kan du tilsette 1/4-1/2 ts sukker. Server med pasta, egg, revet parmesan, kjøttboller og godt brød. Lykke til!!
One Comment
Pingback: